A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Célunk több, mint a Föld körüli térség meghódítása. Az még mindig csak a gyerekmedence. A mi küldetésünk a bolygóközi tér. Kozmikus civilizációvá válni. Elhagyni a bölcsőt, több bolygón élni, belakni a Vénuszt és a Marsot, Vlagyimir Vasziljevics. Hogyan máshogyan biztosíthatnánk az emberi faj hosszú távú fennmaradását egy nukleáris háború esetén?"

Talán tényleg a legjobb, ami történhet vele, ha egyszerűen csak kinyitja a fedélzeti nyílást, ahogy a hang kéri: a légüres térben vére azonnal felforr, teste felfúvódik és az egész gyorsabban véget ér, mint hogy egyáltalán felfogná... és akkor az ajtó végre engedett. Kicsiny rés nyílt rajta, s mögötte mélykék derengés. Most, most fogok felrobbanni! – gondolta összeszorítva a szemét és ösztönösen összegömblyödve. De a nyílászáró-korong csak nyugodtan, békésen belebegett a kabin belsejébe, immár szabad kilátást engedve a csillagos égre, s Baderko valami teljesen mást érzett, mint amitől rettegett: kellemes, friss szellő fuvallatát az arcán és friss, igazán friss levegőt! Ilyen lenne hát a halál?"

Vincze Miklós
szerző

A műbolygó

Teljes mű / Kész

In memoriam

Q. G. Lyn

---------------

I.

A munkával töltött percek a meetingekre járnak meghalni!” Ez a sokat idézett jelmondat Hajnal Csilla számára tökéletesen összefoglalta a hétfő délelőttök létélményét. Egyszer fel is írta a falitábla tetejére piros filccel, s mivel azóta sem törölte le senki, immár teljesen oda is száradt az utókor számára. Csilláék minden áldott hétfőn, tizenegy előtt öt perccel átcsoszogtak a posztdok-házból a kampusz 3A jelű épületébe az agyrohasztó, meddő és idegesítő hétindító tanszéki értekezletre. A Mitarbeiterrunde hagyománya valamiféle szükséges, elengedhetetlen velejárója volt az eberlingeni fizika tanszék működésének, bár eredeti célja már jóval azelőtt feledésbe merült, hogy a fiatal magyar csillagász egy hároméves kutatói ösztöndíjjal a tanszékre érkezett.

A rituálénak egyetlen előnye azért mégiscsak akadt: mivel Erhardt pofesszor, a tanszékvezető mindig pontosan ugyanazokról az általánosságokról tartotta lelkesítőnek szánt másfél órás monológjait, a külföldi vendégkutatók meg-megmerítkezhettek a német nyelv szépségeiben, a kilométernyi körmondatokban, melyek állítmánya csak a legvégükön hangzik el, s az előadás repetitív jellege alkalmat adott bizonyos kifejezések memorizálás&aacut

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1