A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

A novella arról szól, amint a főhős íróvá válik és megtapasztalja, mi történik miután írásai a nyilvánosság elé kerülnek. Az elején nem számolt azzal, hogy íróként felelősséget kell vállalnia önmagáért és az írásaiért is. Emellett rádöbben, hogy műveit és főhőseinek cselekedeteit vele azonosítják. Megerősödik benne, hogy elveit és eredeti szándékait nem adja fel, arról ír, ami foglalkoztatja.

Amikor elkészült az első novellám, amit egy irodalmi pályázatra írtam, azt megmutattam a férjemnek. Tudta, hogy saját életrajzi vonatkozású a történet. Úgy láttam, hogy gyorsan olvasta. Észrevettem, nincs különösebben feldobódva. Nem hagyott békén a gondolat, ezért reggel újra rákérdeztem. Akkor szegezte nekem a kérdést - aranyosan - , hogy ő miért nem kapott nagyobb hangsúlyt a történetben. Viccesen válaszolva megígértem, hogy a következő írásom csak róla szól majd. Így született meg a novella, amely száz évvel korábbi környezetbe helyezve meséli el az első novella  hűvös kritikájának a történetét.

Pap Éva
szerző

Megszületett

Az első kritika

Teljes mű / Kész

A szobának különös varázsereje van. Imádok belépni a magas, kétszárnyú ajtón, érezni a mélyen barázdált halszálkás tölgy parketta olajozott illatát, élvezni a sötétszürke falak és a szoba közepét uraló finom mustársárga bársonyhuzatú ágy drámai összjátékát. Nincs jobb dolog a világon, mint ebben az ágyban hanyatt fekve bámulni a magas mennyezet közepén koszorúfonatot tartó angyalkákat, ahogy a körútról megvilágítja őket a nyúlánk ablakokon beszűrődő sejtelmes holdvilág. Ha nagy a csend, a falak mesélnek nekem a múltról. Ez az a hely, ahová éjjelente visszavonulok és zavartalanul szövöm az álmaim.

Gyakran kedvem tartja, hogy körbejárjam a tágas szobát. Amikor elmegyek az ágy mellett, a két hatalmas textilbúrás állólámpát derengő fényre kapcsolom. Az ágy fejvége mögött megállok az ablak mélyedésében és nézem a körúton halkan elsuhanó járművek fénycsóváit. Majd tovább megyek, ujjaimat végig húzom a hosszú gardróbszekrény selymes sötét felületén és leülök az íróasztalomhoz, ahol a történetek türelmetlenül várják, hogy befejezzem őket.

Vészesen közeledik a határidő és szeretném időben, tökéletes állapotban elküldeni a novellát. Laptopom halkan búg, miközb

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1