A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

1971-ben hat nagyon jó barát, négy fiú és két lány érettségizik Budapesten, egy különleges helyzetű gimnáziumban. Érettségi után,  a negyedikesek búcsúbuliján a véres történelmű setétpataki turistaháznál, látszólag még minden rendben van.  Másnap közülük három fiú, életükben először, Görögországba utazik, azonban vissza már csak ketten jönnek. És hatan együtt soha többet nem találkoznak.

Hova tűnt Ákos? Él-e egyáltalán? Megtudhatják-e valaha a gyermekeik, hogy a szülők, a gyanított helyett, milyen valódi titkot őriznek? - 1989 őszén, tizennyolc év múlva a gyermekeik egy régi tablókép nyomán nyomozni kezdenek. Milyen kapcsolatban álltak valójában a szüleik?

A nagyon nem várt válasz felé a történelem és a város alatti ismeretlen másik város rejtélyein keresztül visz a kanyargós út.

 

 

 

Ziegler Éva
szerző

Ákos könyve

Részlet / Kész

1.

 

1620 körül

 

A haramiának rossz napja van.

 

Hetek óta menekül az egri vilajet janicsárjai elől, úttalan utakon, vízmosásokon át, kifulladásig föl-le a hegyoldalakon, az északi hegylánc rengetegében. Nem mindig volt ez így. Amíg megvolt a banda, és amíg eszébe nem jutott a félszemű Sodróckinak, hogy mennyivel eredményesebb lehetne egy rajtaütés, ha tartalékaik csökkenését észlelve nem a kifosztott, meggyötört, ámbár a zömmel szökésben lévő férfiaik híján viszonylag könnyen elintézhető falvakba ugranának be pótlásért, hanem a jóval rövidebb idő alatt, jóval nagyobb zsákmány reményével kecsegtető egri adószedő defterdár Budára indított karavánját csapolnák meg. Nos, addig minden olyan szépen ment a maga útján. A haramiák vándoroltak, le-lecsaptak, a falvak népe szenvedett és tejelt. Sírásuk nem hallatszott el az egri vilajet ura, a beglerbég füléig. De még az alája rendelt szandzsákok palánkváraiba sem. Legalul, a topori nahije agája már tudott róluk, ettől idegesebb is volt kissé. De annyira azért nem, hogy katonákat kért volna a szandzsákból, a nála letétben időző, súlyos, közigazgatási célú kincstári aranyak ellenében. Amelyek egyébként, föl nem használás esetén az idő múlásával képesek az átlényegülésre,

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1