A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Hogyan lesz egy elárvult magyar fiúből szamuráj? Kik azok a jakuzák? Mit jelent a GIRI? Mi a kapcsolat Szapporó és Budapest között? Japán szokások, amikről hallottál, de mégsem tudod mit jelent.

A regény 2021-ben született, idén tavasszal megbetegedtem  Covid-ban, és május hónapban fejeztem be. Azzal a céllal írtam, hogy a magyar olvasókhoz közelebb hozzam  Japánt, és a japán embereket, a történelmüket, és az oly titokzatos jakuzákat. Szeretném, ha a könyv eljutna Japánba, japánul, mert a japánokat is szeretném közelebb hozni  Magyarországhoz, hiszen vannak közös kultúrális kapcsolódási pontjaink.  A történet bepillantást enged a jakuzák zárt és kegyetlen világába, bemutatja, hogy hogyan nevelik a szamurájok a gyermekeiket, de a bepillantunk  a japán emberek mindennapi életébe, és a számunkra kissé idegen szokásaikba is. Szeretnék megismertetni az olvasóval egy nagyszerű szigetet, és annak történetét, Hokkaidot. Egy nagyszerű utazás, egy idegen, furcsa világba, ahová elkísérünk egy magyar fiút, akinek szembe kell nézni a múlt árnyaival.

Peter Fower
szerző

Jakuzák között

Részlet / Kész

Kocsiba szállt, és arra kérte a sofőrt, hogy vigye haza. Ma már nem volt kedve visszamenni az irodába. Az járt a fejében, amit a nagybátyjától hallott. Várni kell. Figyelni és várni. Két hét telt el az éttermi találkozás óta, amikor este az anyja hangosan szólítgatta:

  • Nishida! Gyere, már! Nishida! –

Besietett a szobába.

  • - Mi az, mi történt? – kérdezte
  • - Nézd! – felete Tomiko, majd a televízióra mutatott.
  •  

Híradót sugároztak. A riporter a szapporói repülőtérről jelentkezett be, ahol a kamera óriási rendőri készültséget mutatott. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Yamaguchi-gumi nevezetű jakuza klán emberei érkeztek meg a sapporói repülőtérre a menetrend szerinti járattal, de a repülőtéren 800 helyi fekete öltönyös, kefefrizurás jakuza várta őket, Nishimura Hidejosi vezetésével. Ha a rendőrség nem vezényli ki a 2000 rohamrendőrt, akkor nagyon nagy baj is lehetett volna. A riporter Hidejosi elé nyomta a mikrofonját, és az iránt érdeklődött, hogy mi célból rendezték ezt a demonstrációt?

  • - Innen üzenem Takoa Kazuonak, soha ne merje betenni a lábát Hokkaidóra, se Szapporóba, mert annak nagyon csúnya vége lesz. Itt ne merészeljen semmiféle képviseletet nyitni a Yamaguchi-gumi! Remélem, hogy most nézi a televíziót! Ezt üzenem, innen Szapporóból én, Nishimura Hidejosi!
  •  

Meg sem várva, hogy a rip

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1