A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kislányom, Eszter 2011. június 3.-án született. Vele együtt megszületett a mi dilinyós kis családunk is. Mindannyiunk nagy napjába kukkanthatsz bele először az anya, aztán az apa szemszögéből. Feltéve, ha bírod a gyűrődést!

Lányunk születése után pár héttel írtuk a férjemmel, 2011 júniusában. Mindkettőnket megviselt az esemény. Ez a közös novella leginkább öngyógyítás céljából keletkezett. Remélem, egyszer majd a lányom is olvashatja a születése történetét, amint elég idős lesz hozzá.

Farkas Bíborka
szerző

Baby-trip

Teljes mű / Kész

Baby-trip

Van az úgy, hogy várod és akarod a fájdalmat. Siettetnéd lépcsőzéssel, sétával, gyógyfüvekkel és rábeszéléssel. A természet azonban konok, hiába rimánkodsz. Ideje van a születésnek, akárcsak a halálnak.
Aztán ott fekszel a tompa fényben a szülőágyon, karodba infúzió csepeg. Melletted a párod, az anyukád. A magzatburok már megrepedt, a belső tó vize elapadt. Visszafordíthatatlanul. Órákon belül világra kell jönnie, akár így, akár úgy. Valamit sejthet ő is: már nem érzed hegyes kis sarkát az oldaladban. Összehúzta magát, lapul, mint egy kisegér. Te pedig várakozol. Nem félsz, ahhoz túl bágyadt vagy. Mostanában ugrásra készen aludtál. Épp csak az ugrás maradt el.
Hallgatod a szívhangmonitor bugyborékoló lüktetését. Szabályos, szabálytalan. Ez már félelmetesebb. A hangok hetek óta beléd égtek: meg-meglódulnak, ki-kihagynak. Bírni fogja vajon ez a picike szív a születést? Beteg lesz-e vagy egészséges? És a baba? Ő rendben lesz? A Down-kór esélye 1 a 160-hoz. Hónapok óta tudod. Nem valami jó arány.
Domború hasad keményedni kezd a kezed alatt. Az első fájások! Még nem mersz örülni, olyan bizonytalan... Az erőssége egy átlagos menstruációs görcsé. Lesz ez még durvább is, biztat az orvos. Igen, a következő már erőteljesebb, kitartóbb. Elkezdődött!
Hát, akkor szüljünk! Először is táguljunk… Nem megy könnyen. A relaxációs légzést alaposan beléd verték a kismamatornán, mégis önkéntelenül visszafojtod a lélegzeted, amíg a párod kezét szorongatod. Izmaid megfeszülnek. A burok szorosan tapad a babára. Víz tör fel belőled. Szegény, szárazra került kis halacska… Nem akarod tudni, hogy most mit érezhet. A lassú lélegzés különben tényleg segít. Elernyedtek.
A nyugalom percei egyre rövidebbek. A fájásmérő görbéje egyre magasabbra kúszik. A kedves, fiatal szülésznő labdát hoz. Azon talán könnyebb lesz a vajú

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1