A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Két testvér elveszíti egymást az 56-os események miatt. Az egyikük egy bácskai kisvárosba kerül, ahol felnő, a másikuk pedig... Mi történik évtizedek múltán? Vajon lesz-e eredménye a folytonos keresésnek? Vagy bele kell törődni a veszteségbe? 

Azért írtam, mert hallottam néhány történetet. Mindenkinek írtam, aki szereti a szép történeteket. 2018 novemberében írtam.

Vígh Erika
szerző

A "magyar" Feri

Teljes mű / Kész

A „magyar" Feri

1957 januárjában, két és fél hónappal a forradalom kitörése után egy szőke, szeplős kisfiú lépett be a hatodik osztály tantermébe – azaz, nem is lépett, hanem betaszigálták az ajtón. Egy ismeretlen, szép nő – biztosan az anyukája – lökdöste be, fekete volt a ruhája, kipirosodott az arca, talán zavarban volt, és fáradt a sok megpróbáltatástól, a küzdéstől. Később ki is derült.

Ferike valahonnan messziről jöhetett, nagyon szomorúnak látszott. Az anyukája ott állt mellette, pislogott a sok idegen kamasz előtt, de szerencsére pár perc múlva megérkezett az osztályfőnök és az igazgató úr. A diákok vigyázzba vágták magukat, köszöntek, jelentettek, majd figyelték, mit mond az igazgató.

– Ő itt az új osztálytársatok, Palásti Feri, fogadjátok szeretettel és törődéssel. Magyarországról jött. Biztosan hallottátok a szüleitektől, hogy ott most nagy bajok vannak. Segítsétek őt, amiben csak tudjátok – mondta az igazgató, majd biccentett az osztályfőnöknek és Feri anyukájának is, és kiment. A nő elköszönt a fiától, intett a többieknek, s ő is kisurrant az igazgató után.

Csak egyetlen üres pad volt, leghátul, Feri fogta szegényes motyóját, és lassan leült. Nemrég még volt padtársa, rá gondolt most, hogy vajon mi lehet vele, hol van? Amíg minden jó volt – legal&aacu

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1