A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

2017. június 06.-án Budapesten a mágia visszatér a világban. Egy eltorzult személyiségű férfi a történelem átírásával saját képére akarja formálni a világot. Ehhez viszont szüksége lesz az elveszett magyar koronázási jelvényekre. Azonban az ereklyék megtalálásának érdekében egy másik csapat is útra indul.

Kovács Petra két új barátjával Vári Glóriával (jósnő, médium) és Horváth Péterrel (Márciúsi ifjak elnevezésű lázadó szervezet alapító tagja) A két legendás állat nyomait követve a bejárják az országot. Feladatuk nem kisebb dolog, mint hogy a gonosz elött megszerezzék mind az öt ereklyék és általuk visszaállítsák a békét az országban.

Rick Riordannak sikerült a görög mitológiát egy új formában életben tartani. Nekem az a célom, hogy úgyanezt megtegyem a magyar történelem is. Számtalan legenda, monda van ami az örökségünk része. Remélem a régényeimben sikerül megfelelöen megismertetni ezeket a históriákat az elkövetkezendő nemzedékkel is.

Szalay Róbert
szerző

Magyar Krónikák

Mágia, a Csodaszarvas és a Turul

Részlet / Kész

Előhang, a mágia életre kel (részlet)

2017. június 6.
Magyarország, Budapest

Márk egy félhomályban úszó folyosón sietett végig társaival. Egyetlen fényforrást a pókháló lepte falon elhelyezett fáklyák jelentették. Sietős lépteiknek köszönhetően hamar megérkeztek a Borostyán Kapuhoz. Ez a kőből épített boltív jelölte a Budavári alagút legmélyebb, egyben a legrégebbi pontjának a bejáratát. Az itteni járatokban, a repedések között még a felettük lévő folyón közlekedő hajók motorjainak zúgását is hallhatták.

A kis társaság megállás nélkül áthaladt a boltív alatt. További néma menetelést követően elérték az alagútrendszer végét, ahol egy hatalmas kétszárnyú tölgyfaajtó magasodott. Az ajtó rovásírással felvésett szavakkal és különbféle jelekkel volt tele, annak érdekében, hogy megvédjék a helyet az illetéktelen betolakodóktól. Erre azért volt szükség, mert a történelem során nem egyszer fordult elő, hogy a magyarok itt tárolták a koronázási jelvényeket. Viszont a kiválasztottak közül is csak nagyon kevesen sejtették, hogy a fennmaradt ereklyék közül a legértékesebb még mindig itt található.

Márk közvetlen az ajtó elé lépett. Jobb tenyerét az egyik hullámra hasonlító

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1