A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Egy különleges éjszakán csodás képességű koalamaci születik. Közben egy állatkertben eltűnik egy kisfiú. Kettejük sorsa összekapcsolódik. Vajon megtalálja-e a kisfiú a szüleit? Vajon megmenekül-e a maci az emberektől?

A lányomnak írtam, pár éve, mert szereti a meséimet.

Vígh Erika
szerző

Felhőcske, a beszélő koala

Teljes mű / Kész

Felhőcske, a beszélő koala

 

Mindenki ismeri azt a legendát, mely szerint minden századik évben, Szent Iván éjszakáján, ha pontban éjfélkor megszületik egy állat, akkor az az állat érteni fogja az emberi beszédet, sőt maga is tud beszélni. Nemrég, noha erről a legendáról szinte senki sem tudott már, beszélő állatka született, minthogy éppen ismét századik Szent Iván-éjszaka volt.

Az esemény messze földön Ausztráliában történt, egy hatalmas, állatkerti, hetvenhét ágú eukaliptuszfán. Mi más is születhetett volna ezen a fán, ha nem egy kis koalamaci? A koala csodálkozva pislogott élete első pillanataiban, némi időbe tellett, amíg rájött, hogy megszületett. Szülei és nagyobb testvérei boldogan ölelgették, és becéző szavakkal kényeztették. Nevet is adtak neki: Felhőcskének nevezték el, mivel bárányfelhős volt az ég, amikor megszületett. Felhőcske nagyon gyorsan gyarapodott az állatkerti eukaliptuszfán, családja legkisebb fiaként. És amint az a legkisebb fiakkal történni szokott, neki is hamar megmutatkozott különleges képessége. Először csak testvéreinek mondta el, hogy érti az állatkerti gondozók és a látogatók beszélgetéseit. Testvérei jókat szórakoztak rajta, de amikor a papa és a mama is megtudta a mind jobban kibontakozó képességet, aggódni kezdtek. Tudták, hogy ennek titokban kell maradnia, hiszen ha az emberek megtudj&aac

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1