A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Vally, a viziló bár még soha sem ült repülőn, fél is tőle,  de elindul, hogy meglátogassa régen látott keresztanyját egy afrikai mocsaras tó partján fekvő falucskában.  Mi történik a repülőtéren, a repülőn, a pöfögő gőzösön, s hogyan telnek a napok az afrikai új barátokkal. Erről szól a történet.

FODOR GYÖNGYI
szerző

Viziló Vally 2./Viziló Vally nyaralni megy

Részlet / Kész

Viziló Vally elhatározta, hogy ezen a nyáron meglátogatja a keresztanyját, aki Afrikában lakott egy mocsaras tó partján fekvő kicsi falucskában. Sok éve már, hogy utoljára találkoztak egymással.  Levelet küldött neki, melyben megírta, hogy mikor érkezik. 

Izgatottan teltek a napjai, hiszen még soha sem utazott egyedül ilyen messze,  s a frász kerülgette, ha arra gondolt, hogy  repülőre kell ülnie,  de mégiscsak azzal lehet a leggyorsabb utazási lehetőség. Nem  egy hétig zötykölődik a vonatokon, buszokon, hanem már másfél nap alatt odaér.  Félt a repüléstől, mert  már akkor is szédült és hányingere volt, amikor a majálisban felült az körhintára.

  • Állítsák meg , le akarok szállni!  -  kiabálta a magasból , de  a hangos zenétől és mások örömteli, boldog kacajától nem hallotta meg senki,  s a körhinta egyre inkább gyorsult. Vally erősen kapaszkodott a láncba, még a szemét is becsukta, hogy ne lássa az alatta elsuhanó fákat, eltörpülő bámészkodókat.   Alig várta, hogy leszállhasson róla. Jöhetett majális, jöhetett  kirakódós vásár, messzire elkerülte a körhintákat.

Elment egy utazási irodába, ahol megadta a célállomást, az időpontot,  s megbízta őket utazásának megszervezésével. Pár napon belül már kezében volt minden:  a repülőj

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1