A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Ugye mindenki tisztában van azzal, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy nehéz, sőt, lehetetlen megfelelni másoknak? De miért nem elég az, hogy kimondjuk, hogy pont úgy vagyunk jók, ahogy, és meggyőzzük magunkat, még akkor is, ha nevetségesen távol állunk attól, hogy őszintén így gondoljuk? 

Ha foglalkoztat Téged is a mindent túlgondolás művészete, számodra nem lesz nehéz azonosulni ezekkel a sorokkal. Szokj le arról, hogy lebeszéled magad a csendes, magányos, töprengős estékről. Hidd el, nem ettől leszel szomorú. Ahhoz, hogy végre tudatosuljon benned, hogy Te is ugyan olyan értékes ember vagy, mint azok, akik ezt nem képesek elfogadni, belátni, ez a minimum, ami szükséges.

2021. 02. 17. 

RenealT
szerző

Gondolatvirágok

Rímcsokorba szedve

Teljes mű / Kész

Sírni olyan dolog felett, amihez még neki sem fogtál, majd jön egy gondolat, miszerint az ember ilyen. De mondd, ettől jobb már? Úgysem javít mások sikertelensége a Te jelenlegi állapotodon. Ha pedig igen, akkor jobb, ha nem bánkódom. Belegondolni abba, hogy lesznek, sőt, mindig is voltak nálunk jobb emberek a világon, na, ez elszomorító lehet, de hidd el, igaz. Pont ezért fáj, mentségemre szóljon, olykor viszont lehet vigasz, hogy Te úgy vagy valamiben jó, ahogy más nem, és egyszerre úgy vagy rossz dolgokban, amikben más viszont jó, hogy az kétségkívül megcáfolhatatlan. Gondolj csak bele, mi lenne, ha mindenki egyformán jól tudna sütni? Ha az összes gyerek bivaly erőset tudna ütni. Ha ugyanolyan tehetséggel festenénk szépeket, s ha egyforma szögből fotóznánk megszállottan "mutimiteszel" képeket. Ha mindenki csendben, leszegett fejjel szelné a seszínű utakat, vagy ha mindenki testét tüstént levetve nyelné a napsugarakat. Én személy szerint csekély esélyt látok arra, hogy szeretettel gondoljak hideg szélviharra, hisz még a legnagyobb melegben is fázik a lelkem. Rájöttem, idő és idő közt is bizonyos időnek el kell telnie. Főleg akkor, amikor a leginkább várod már valaminek a végét, vagy türelmetlenül az elejét... és amikor arra vágysz leginkább, hogy lásd valaminek az alját, akkor fogod csak meglátni a tetejét. Találkoztam már hitetlennel, bajban mégis kegyetlenül hívővel, ismert emberrel, önmaga

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1