A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy varázslatos mesebeli hercegségben egy hercegkisasszony, aki születésnapjára mindig valami igazán különleges dologra vágyott. Idén egy olyan drága cipellőt kért a szüleitől, amilyen még senkinek nem volt a vidéken.
Azonban a szülinapi ünnepségen váratlan dolog történik és a cipő egy igazán félelmetes helyen landol. Vajon lesz valaki olyan bátor, hogy vissza szerezze a cipőt? Vagy talán nem is kellene?

Szoktunk olyat játszani, hogy "mondj három szót és írok belőle egy mesét", így született meg ez a mese is még nem olyan régen.

Szécsenyi-Győrik Eszter
szerző

Az ezüst cipellő

Teljes mű / Kész

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli hercegség, egy gyönyörű völgyben.
Melynek uralkodója egy hercegi pár volt, akiket mindenki nagyon szeretett, csak egy szem lányuk, a herceg kisasszony nyugtalanított mindenkit.
A fiatal hercegnő felettébb fenn hordta orrát, szüleivel ellentétben nem igen szerette a népét, nem szívesen látta őket. Ha ünnepség volt a hatalmas fényűző palotában, akkor is csak egy kis rövid időre jelent meg, és amint meghallotta a hangos népséget már be is zárkózott a palota tornyában lévő szobájába.
Mikor a szülei, a hercegné és a herceg fogadta az udvari népet, a herceg kisasszony mindig talált valami kifogást hogy – ahogyan ő fogalmazott – ne kelljen hallgatnia az emberek nyavajgását. Ellenben saját magát igen szerette és minden évben nagyon várta, hogy a születésnapján hatalmas ünnepély legyen – persze akkor is gondosan elkerülve mindenkit, de a nép ajándékaikat ezzel szemben nagyon szívesen elfogadta –, mert úgy gondolta, hogy ez jár neki. Az emberek egymás közt gyakran beszélték, hogy "hogyan lehet két ilyen rendes embernek ilyen szörnyű gyereke?! " Persze ezt csak maguk között suttogták, hiszen azért a hercegnét és herceget szerették, és semmiképp sem akarták, hogy ezt meghallják, és elszomorodjanak.

Aztán közeledett az a bizonyos születésnap. A hercegi pár, ahogy minden évben így idén is feltette a kérdést egyetlen leány

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1