A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kiszámíthatatlan, valótlan és mégis igazi. Az olvasó a maga elképzelése szerint töltheti ki a részleteket, a felvázolt fantasy keretein belül. Egyszerű és bonyolult, hagyd, hogy magával ragadjon a lány kalandja, aki két világ közé született. Az emberek között él, halandóként, azonban láthatja a másik világot. Olyan lényekkel beszélget, akiket rajta kívül soha senki nem látott, így esélytelen, hogy bárki is elhinné akár egy szavát is. Felnőtt úgy, hogy mindenki őrültnek nézte, kigúnyolták, és a szemüket forgatták, mikor beszélni kezdett. Senki sem értette őt... A hozzá hasonló többet látó emberekren kívül...

Barátság, talán szerelem is belekerül Rebeka életébe, nem sokkal az után, hogy kikerül egy elmegyógyintézetből. Egy vérbeli különc, aki fittyet hány arra, hogy a világ milyen normákat vár el tőle, ami miatt többször vitákba keveredik. 

A varázslat természetes, még ha nem is láthatja mindenki. 

Gimis koromban írtam, 14 évesen kezdtem, és az ifjú, tapasztalatlan írói gondolkodás érződik rajta, annak ellenére, hogy azóta csiszoltam rajta. Nyilván nem tökéletes, de nekem a hibáival együtt tetszik. Ha mindent kijavítanék benne, nem lenne annyira természetes és őszinte történet. 

Tőke Anna
szerző

A valódi pillanat

Részlet / Kész

Első fejezet


  A szemhélyakról elkergette az álmot egy vékony kacaj, ami visszhangot vert a magas plafonos szoba koszosfehér falain. 
 A felriasztott lány a takaró érdes tapintását érezte a bőrén, és az ébredés első sóhajával beszívta a fehérítő illatát. Minden újabb pislantás ráébresztette arra, hogy nem otthon van. Mikor felült a kemény matracos ágyon, akkor tudatosult benne, mi is az az idegen hely, ahol töltötte az éjszakáját. Lassan előúszott, a még fáradtságtól nehéz tudatából az ébredésének az oka. A vékony nevetés.
 Oldalra fordította a fejét, és a másik ágyon szorosan egymás mellett ülő, egyforma ruhás fiatalok meredtek rá. A szemükben csillogott az izgatott várakozás. Korban vegyesek voltak, azonban egy kivételével mind határozottan lánynak tűnt. Az az egy meg egy zsíros hajú határeset volt, akiről nehéz lenne csupán ránézésből megállapítani a nemét. Ő és még egy fiatalabb kislány befogta a száját is, hogy bent tartsa a nevetést.
 Miközben az ébredező lány beletúrt a mogyoróbarna hajába, az agya feldolgozta az információkat. Minden bizonnyal rajta nevettek, ugyanis teljesen csupasz volt. A pizsamája és a fehérneműi sorban, egymás mellett hevertek, a két ágy között, szépen kisimítva. A lány tudta, hogy csak a reakciójára várnak, és am

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1