A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Ez egy nem mindennapi lomtalanítás története, nem mindennapi kacatokkal. Ezek a lim-lomok nagyon beszédesek, de vajon jó, ha tudjuk, hogy mit suttognak?

Csukárdi Sándor
szerző

Egy lomtalanítás naplója

Részlet / Kész

(részletek)

2017. október 3. Üstökös utca. Végre lomtalanítás. 10 óra 27 perc. Kikandikáltam a konyhaablak függönye mögül, és boldogsággal árasztott el a tény, miszerint a szomszédok, megint kirakták a megunt, és felesleges dolgaikat az utcára. Hirtelen jött örömömet csak az a gyanú árnyékolja be, hogy idő előtt jön valaki, és feltúrja a holmit, majd elragad belőle valami nekem tetszőt. A szégyen még a lakásban tart. Meg kell várnom az estét, hogy utcai kutakodásom ne keltsen feltűnést a szomszédok körében.

***

17:25 perc. Sötét, kapucnis pulóverbe és barna bársony nadrágba rejtettem el magam, mielőtt az utcára léptem. A csuklyát a homlokom közepéig előrehúztam. Folyamatos gyorsulással haladtam első célom irányába, Nyitraiék felé.

***

Endre egy multinál gürizik napi nyolc órában, három műszakban. A párja többnyire otthon ül, és látványosan unatkozik. A veszekedés állandó. Ha nappal harsog az utca, akkor tudjuk, hogy Endre délutános, ha délután zajlik a csetepaté, akkor a ház ura éjszakára jár be a munkába, ha pedig éjjel tizenegy körül áll a bál, akkor a markos legény kora reggel fog elindulni, hogy megkeresse a napi betevőre valót. A kidobott lomok is egyhangúak. Mindegyik egy- egy bezacskózott veszekedés. Tudtam, hogy ezekből nem fogok hazavinni egyet sem, ennek ellenére belekukkantottam az egyikbe. Egészen friss civakodá

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1