A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Ki képes feldolgozni a válság okozta gyötrelmeket? És hogyan? Elfogadtuk, hogy egy tissztességtelen piaci magatartás áldozatai lettünk? Valaki igen. Valaki nem. De a változás mindannyiunkat érintett. Kit így. Kit úgy.

Édesanyámnak, mert mindig erős maradtál.

Cathrine Miller
szerző

Tisztességtelen piaci magatartás

Részlet / Kész

Egészen meglepett az a kósza, meleg szellő, amely végigsöpört a néptelen siófoki kikötőn. Mintha csak egy eltévedt, szórakozott turista lenne, aki nem tudja, hogy pontosan merre jár az ismeretlen városban. A Balaton idegenül vibrált a tűző nap fényében, szinte fájt ránézni.  A sétahajók mozdulatlanul, hetykén várakoztak dokkjukban, hogy a szokásos napi feladatukat elvégezzék és felkavarják a feszített víztükröt. Az öreg, kikötői fák apró levelei megtörték a fényt és áldásos árnyékkal borították be a teret. A dongók lustán, kövéren, zümmögve szálltak egyik kandeláberről a másikra. Mintha nekik is nehezükre esne a repülés ebben a rekkenő hőségben.

Beleszimatoltam a levegőbe. Orromat az ismerős hekk és lángos illata csapta meg. Tekintetem lassan az órámra vándorolt és megállapítottam, hogy fél egy van. A gyomrom hangosan nyilvánította ki nem tetszését, követelte jogos jussát. Én, mint egy kegyetlen diktátor, ezt a jogot megtagadtam tőle és felszólítottam, hogy bírja még ki legalább kettőig. Minél később ebédeltem, annál kevésbé lettem éhes vacsorára. Minél kevésbé lettem éhes vacsorára, annál kevesebbet kellett ennem. Nem voltam éppen diétázós kedvemben, de elhatároztam, hogy a nyáron megkeresett pénzemből veszek magamnak egy laptopot. Mert az kellett az egyetemre.

Beleh

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1