A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

A férfi virágot visz a nőnek, de nem azt a hatást éri el, amit szeretne. Mi történt a nővel? Hogy lesz dráma egy virágból?

Egy sajtszeletelő kapcsán drámává fokozódott helyzet. A barátom, akit megkértem, hogy nézzen egy sajtszeletelőt, helyette az édesanyjának vett virágot. Innen az ihlet. (2016. nyara)

Berill Shero
szerző

Krizantém

Részlet / Kész

Az élet nem mindig igazságos. – gondolta szomorúan, ahogy elvette a cserepes krizantémot. Mosolyogni próbált, de csak a könnyek gyűltek a szemében. Eszébe jutott, már idejét se tudja mikor kapott valakitől virágot. Mikor lepték meg valamivel. Akár csak egy aprócska gesztussal… A könnyei megállíthatatlanul potyogni kezdtek a szeméből.

- Ne sírj! Kérlek, ne sírj! – törölgette a jóképű, negyvenes férfi a nő arcán legördülő könnycseppeket. Nem értette, most mi a baj. Hiszen olyan rég lepte már meg. Most, ahogy a lakberendezési áruházban nézelődött, meglátta a virágot és érezte, haza kell hoznia. A többi már nem volt fontos. Most meg itt áll értetlenül. Vajon mi válthatta ki ezt a reakciót?

Álltak egymással szemben némán. A nő végül átölte a férfit és a fülébe suttogta:
- Nem tehetsz róla. Hálás vagyok a kedvességedért. Tudom, fontos vagyok neked és bármit megtennél értem. Csak… Csak, tudod nem erre számítottam. Illetve nem vártam tőled, hogy virágot vegyél nekem. A krizantém pedig… - gyorsan elharapta a mondatot.
- Igen?! – csapott le a férfi a hirtelen félbehagyott mondatra. – Mi van a krizantémmal?
- Semmi-semmi, nem fontos. – ütögette a nő a férfi izmos hátát.
A férfiban ekkor megannyi régi emlék tolult fel. Pont, mint gyerekkorában. Amikor az anyja meg akarta nyugtatni, mert nem az elvárásai szerint cselekedett. Valahogy most is ezt érezte. Azt, hogy valamit elrontott. Dühös szikra villant a szemében, ahogy eltolta magától a nőt.

***
A nő nem állta sokáig a férfi tekintetét. Reszkető kézzel, sietve letette a virágot a legközelebbi székre, tüntetőleg elfordította a fejét, majd a zsebében kotorászva próbálta megtalálni a zsebkendőt. Ma nem akart vitatkozni. Ma nem akart drámát. De be kellett látnia, a másiknak igaza van. Őszintének kell lennie. Legalább egyszer az életben. Annyiszor gondolt már rá, hogyan mondja majd el. O

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1