A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Mi célból megy a gazdag nő álruhában a hétköznapi emberek által látogatott játszótérre? Miért tölt el ott napokat, ha senkivel nem barátkozik? Milyen terveket sző? Ki nyer a végén?

A barátnőmmel ültünk egy játszótéren, s ahogy elnéztem az anyukákat, próbáltam kitalálni, vajon kinek mi járhat a fejében.

Berill Shero
szerző

Homokozó

Részlet / Kész

Rápillantott a jobb csuklóján diszkréten meglapuló arany Rolexére, majd egy mozdulattal lejjebb húzta egyszerű fekete garbójának ujját.

A Pierre Cardin babakocsi ütemesen rugózott a koránt sem makulátlan tisztaságú járdán. A fekete garbóhoz egyszerű farmert vett, edzőcipőt és leheletnyi sminket kent arcára indulás előtt. A gyerek néha kacagott egyet a kocsiban. Mielőtt elérte volna a lakótömbök közt megbúvó kis zöld szigetet, egy pillanatra megállt, s megigazította a kicsin a takarót. Hálás kacagás volt a válasz a mosolygó arcon. Ellenőrizte a kocsi tartozékait is. A pelenkázó táskát, melyet alig bírt beemelni a babakocsi tartójába. Ma különösen nehéz volt. Megnézte, a kis táskájában meg vannak-e a nélkülözhetetlen dolgai, a könyve, a napszemüvege, majd elégedetten bólintott. Ajkán halvány mosollyal megsimogatta a kis fejet, beletúrt a göndör fürtökbe, s halkan odasúgta:
- Gyönyörű nap lesz kicsim, gyönyörű!

Több parkban és játszótéren megfordult az elmúlt hetekben, s végül azért döntött emellett, mert itt hagyták olvasni, nem akartak vele barátkozni. Megvoltak a kis klikkek, de az idegeneket meghagyták kívülállónak. Természetesen, ha ő bármelyikükkel szóba elegyedett volna, másnap már ismerősként köszönnek rá az ismeretlen anyukák, ezért gondosan kerülte, hogy beszélni kelljen velük.
Néhányan rápillantottak, ahogy az újonnan érkezőre szokás, kíváncsiság, érdeklődés nélkül, csak tudomásul véve, hogy valaki érkezett, aztán folytatták, amit abba sem hagytak.
Komótosan tolta maga előtt a kocsit, majd úgy ült le, hogy lássa az arcocskát. Úgy csinált, mint aki elmélyül az olvasásban, nem felejtett el lapozni sem, de a napszemüvege mögül a parkba tóduló tömeget figyelte.
Egyre többen jöttek, s hamarosan zsúfolásig megtelt a kis játszótér.
Ismét rápillantott az órára. Már rutinosan a bal kezén lévőre. Kezdt

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1