A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Vándorcirkusz. Sokan jártunk már benne. Láttuk ahogy a férfi lenyeli a kardot, az erőembert, aki több tonnát meg tart a kisujján. A médiumot, aki mindent tud és mindent lát. És el is mondja, ha megfizetjük. De mi rejlik a mesterkélt pompa és a fakó csillogás mögött. Emberek, kiknek sorsát még senki nem mesélt el. Egészen mostanáig... 

Egy-másfél évvel ezelőtt. Fenn voltam az osztrák hegyekben, ahová a munkám kötött. Kicsit befordult, zárkózott időszakom kellős közepén született ez az érdekes történet. Első ránézésre talán groteszk, kissé borul elmére vall, de épp ezért különleges. 

Koronczi Zsolt
szerző

Vándorcirkusz

A Törpe és a Szakállas nő

Teljes mű / Kész

Vándorcirkusz

A Törpe és a Szakállas nő

 

Az esti előadás már egy órával korábban véget ért. Az gyerekes hangos tapsvihara búcsúztatta a porondon táncoló, a magasban, kötélen táncoló, és ugrabugrálva nevettető férfiakat és nőket. A porondmester, az öreg Thomas Jackson magasba emelte bíbor színű cilinderét, és megköszönte a népes publikumnak, hogy ma este is megtisztelték őket figyelmükkel. Az év fontos időszaka volt ez a kis falu, Família életében.

Família faluja az Ország északkeleti szegletében volt megtalálható, a Nyugalomvölgyének szívében, a Békesség tavának partján. Színes falú, és zsindelyes tetejű házak jellemezték a parányi települést, mely háromszáz családnak nyújtott otthont.

Minden évben, a tavasz érkezésekor megjelent a faluba a neves utazócirkusz, a Jackson fivérek társulata. A piac, mely a hét minden napján várta az embereket, erre az időre „bezárta” kapuit, s a néptelen standok átadták helyüket az óriási, piros és sárga színekben pompázó cirkuszi sátornak, az utazó körhintának, a céllövöldének, vattacukor és léggömbárusoknak, és számos más látványosságnak. A gyerekek nevetésétől, és sikoltozásától visszhangzottak az utcák. Számukra épp oly ünnep volt ez, mint a karácsony

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1