A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
1 Libabőr

Mit tesz az, akinek a párja gyógyszer és alkoholfüggő? Amikor a kapcsolat már a munkát, a gyerekeket veszélyezteti? El lehet-e válni békésen? Sikerül-e a problémákat megbeszélni? Meddig lehet tűrni, ha provokálnak? Mi lesz a vége? Kinél szakad el előbb a cérna? Van-e visszaút?

Egy rossz kapcsolat utózöngéi fogalmazódtak meg bennem, melyet nem a megszokott formában tárok az olvasó elé.

Berill Shero
szerző

Visszavonhatatlan

Részlet / Kész

Elhatároztam, hogy úszással vezetem le a napi feszültséget, de aztán rájöttem, ma az egyáltalán nem lenne jó és ráadásul még az ikrekért is nekem kell elmenni. Nem akartam, hogy összefussak ismerősökkel az uszodában, mert már az irodában is nehezen magyaráztam ki a kezemen lévő nyomokat. A kollégák még csak-csak elhitték, hogy a macska karmolt össze és a kutya mélyesztette a fogát az alkaromba, de a test szerte lévő szilva kék és élénkzöld, néhol meg sárga foltokról már kevésbé lesz hihető, hogy nekimentem a bútoroknak a lakásban.

Régebben alig vártam, hogy hazaérjek, magamhoz öleljem a családomat, a gyerekek napi élményeit hallgassam, vagy a párom beszámolóját arról, milyen napja volt. A gyomrom után a jeges rémület felkúszik a torkomig, s a gyomorsavval együtt marón fojtogat, főleg, amikor meghallom, megint kiabál a srácokkal. Nem ezt érdemlik. És én sem.

A zsigereimben éreztem, ez az este más lesz, rosszabb, mint a többi. Nem akartam az iskolához érni, lassítottam volna a pillanatot, csak ne kelljen hazamenni.

Ma beszélni akartam vele. Azt akartam, tudja, így nem mehet tovább. Pedig abban reménykedtem, majd a gyerekek születése után megváltozik. Felelősségteljes lesz, jó szülő, kevesebbet fog inni.

Hozzám bújt lefekvéskor és nagyon boldognak tűnt. Én pedig azt éreztem, irtózom a testétől, gyanakodva fogadom a közeledését, mert nem tudom mikor fog megütni újra.
A kapcsolatunkat biztos nem lehet rendbe hozni. Én nem akarok terrorban élni! Én nem akarok egy olyan ember mellett élni, aki minden nap egyre többet és többet iszik!

Ma leülök vele beszélni, ha törik, ha szakad. Mire hazaértem a harmadik sörét itta. A szeme homályos volt.
- Drágám! Reggel bevetted a kedélyjavítót és a nyugtatót? – kérdeztem, bár uralkodnom kellett magamon, hogy ne legyen éle a kérdésnek. Évek óta szedte a bogyóit, de letenni sem ezt, sem az alkoholt ne

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1