A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

„Mikor az ember lánya feladja élete első és remélhetőleg utolsó társkereső hirdetését, igazából nem gondolja komolyan. A felhívás azonban kétségtelenül megjelenik, sosem várt találkozók sorozatát indítva el, s érzelmek hadát zúdítva egy nőre, aki igazából nem gondolta komolyan.”

A Vakrandi egy cinikus, csalódott, reményvesztett, ugyanakkor mégis reménnyel teli nő „meséje”, aki egy társkereső hirdetés feladása után nem a jövővel, hanem a múltjával és önmagával találja szemben magát.

Tóth-Bertók Eszter
szerző

Vakrandi

Részlet / Kész

Mikor az ember lánya feladja élete első és remélhetőleg utolsó társkereső hirdetését, igazából nem gondolja komolyan. A felhívás azonban kétségtelenül megjelenik, sosem várt találkozók sorozatát indítva el, s érzelmek hadát zúdítva egy nőre, aki igazából nem gondolta komolyan.

Prológus

Mióta elköltöztem otthonról, leginkább a forrásban lévő olaj szaga hiányzik. Meg a tiszta, karnison száradó függönyé, amelyet havonta egyszer mosódió helyett illatos vegyszerrel mosott ki anyám, aki a függöny és az ágynemű kivételével mindenre környezet- és bőrkímélő, vagyis szagtalan anyagokat használ. Ő tudatosnak mondja magát. Apám viszont azt mondogatta régen: anyádnak agybaja van. Ezt a kijelentést könnyedén kétségbe lehetne vonni, az apám bajára vonatkozót azonban nem lehet. Neki ugyanis tériszonya van, és lássuk be, ennek jelei jóval könnyebben beazonosíthatók, mint az agybajé. Erre egyébként akkor jöttem rá, mikor már elég nagy voltam hozzá, hogy két vékony karommal erősen tartsam a konyhaasztalt, amíg ő felkapaszkodik a lapjára, és égnek emelt tekintettel s kézzel lecsipeszeli az ablak elé aggatott áttetsző, csipkés anyagot. A bal lába megállíthatatlanul remegett, és mintha átvenné az irányítást az egész test felett, úgy rázta apámat, hogy rossz volt nézni. Nem i

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1