A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
1 Ötös

Vajon miért nem tud elaludni egy héthónapos kisbaba? Az álommanók talán tudják a választ, vagy ha ők nem, Dr. Szundy Manó, az Éjszakai Lényecskék Tudományegyeteméről biztosan!

Amíg a kislányommal voltam otthon, ráértem meséket írni. Ez az egyik közülük. Elsősorban neki írtam, de talán más gyerkőcök is szívesen meghallgatják esti meseként.

Farkas Bíborka
szerző

Álmos mese

Teljes mű / Kész

Mindenki nagy gondban volt Eszti baldachinos ágyacskája körül. Először is az álommanók: tanácstalanul kuporogtak a rács tetején, mind az öten. Már mindent megpróbáltak: elénekelték a legszebb altatódalaikat, és telis-tele hintették Esztike szemét álomporral, még a fülébe is jutott bőven. Aztán Uhu Mamáék, a falra festett bagolycsalád: ők is hiába igyekeztek a legvarázslatosabb mesékkel megnyugtatni Esztit. Így még nem jártak… Még a kis oroszlánok is fáradtan forogtak az ágyacska felett az agyonhallgatott dallamra, sőt, az egyik folyton nyafogott, hogy álmos.
A legnagyobb gondban persze maga Esztike volt: dörgölte a szemét, tekergette a fülecskéjét, húzgálta a haját, de nem aludt, csak nyöszörgött, hüppögött, sírdogált már órák óta.
Anyu aggódva nézte a kicsi lányt. Felnőtt volt, ezért semmit sem vett észre az álommanók és a baglyok igyekezetéből, de azt látta, hogy itt bizony baj van. Fájós fogacskára vagy pocakra gyanakodott, fájdalomcsillapítót adott és lázat mért, mesélt és énekelt, ringatott és simogatott, de minden hiába. Már majdnem sírva fakadt, és arra gondolt, hogy felhívja a doktor nénit tanácsért. Aztán eszébe jutott valami, azaz valaki! Fogta Eszti gurulós, piros telefonját, és feltárcsázta az Éjszakai Lényecskék Tudományegyetemét.
- Kit tetszik keresni? – károgta a vonalban a telefonközpontos boszi.
- Adja Szundy Manó professzor urat, legyenszíves!
Dr. Szundy Manó, a hírneves bölcsősz és alváskutató a Szundisztika Tanszék vezetője volt, és az álmatlanság szakértője. Anyu sem szeretett aludni kiskorában, így sokszor dolga akadt a bölcs, öreg manóval. Meghallgatva Eszti panaszait, Dr. Szundy hajlott hátára kanyarította kopott, barna zakóját a kincseket rejtő, hatalmas zsebekkel, fejébe nyomta hivatali hálósipkáját, és már ott is termett a babaszobában.
- Ejnye, kollégák, mi ez a lustálkodás? – mordult

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1