A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Egy horvátországi nyár, amely teljesen megváltoztatja a festőművész Eliza életét. A fiatal nő azzal a céllal érkezik Vrbnik nevezetű településre, hogy lelkileg és szakmailag felkészüljön élete eddigi legnagyobb feladatára és egyben álmára. Arra, hogy hazájába visszatérve megnyissa saját kiállítását. Inspirációval, ugyanakkor kételyekkel telve érkezik Horvátországba. Majd besétál az életébe egy férfi, aki mindent megváltozat. Bizalmatlanság, közömbösség színlelése, a vágy tagadása, végül a boldogság igenlése. A nő szenvedélyesebben alkot, mint valaha, élete kiteljesedni látszik, de elérkezik a nyár vége. Elizának vissza kellene térnie hazájába. Miért engedi el őt a férfi? Sikeres lesz vajon a kiállítás? Hol van a férfi a történet végén: már csak a nő szívében?

Horvátországban, Vrbnik nevezetű településen jártam, amikor megszállt az ihlet, hogy  írnom kell egy történetet, amely itt játszódik. Romantikus, inspirócióval teli község, amely alkotásra serketni az embert. 

Adri V.
szerző

Festői nyár

Részlet / Kész

A látvány, amely fogadta, Liza minden várakozását felülmúlta: Mintha egy hatalmas szikladarab tetején állnának. A tenger kékebbnek látszott, mint valaha. Liza számára az egész olyan volt, mintha a világ nem állna másból csak az előttük elterülő végtelen víztömegből. A tenger egy részén ékszerként tündökölt a lemenő nap, különleges színt kölcsönözve a tájnak. A férfi hagyta, hogy Liza befogadja a látottakat, nem szólt hozzá.

- Köszönöm, nagyon hálás vagyok ezért az élményért.

Látszott Lizán, hogy teljesen megigézte a látvány.

- Ugyan, a természetnek legyél hálás – mosolygott a férfi-. Biztosan alig várod, hogy ecsetet ragadj, úgyhogy sokáig nem akarunk zavarni.

A férfinak csak részben volt igaza: Lizában valóban égett a vágy, hogy rögtön nekilásson a festésnek, mielőtt besötétedik, de még jobban óhajtotta, hogy Zlatan és Lucija vele maradjanak. Ezt azonban esze ágában sem volt elárulni.

            Azt ezt követő napokban Zlatan minden reggel Lizához futott pár percre. Mindig előzékenyen viselkedett. Igaz, sokat kérdezgetett, ami némiképp frusztrálta a nőt, hisz nem szeretett fecsegni, főleg nem magáról. Nehezen hitte el, hogy bárkit őszintén érdekelhet, hogy éppen mivel foglalatoskodik, mit csinál szabadidejében…Ő maga sosem kérdezett. Nem a

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1