A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
1
3 Ütős

A felelős beosztásban dolgozó férfi imád rajzolni, borozni és szereti a természetet. Hogy kerül a kertjébe a lányka? Hova lesz, miután lerajzolja? És hova tűnik a rajztömbje?
Előkerül-e bármelyikük? Ezekre a fontos kérdésekre megtalálod a novellámban a választ.

Egy kedves barátom remekül fest, a vele való beszélgetések és a művei ihlették a novellámat.

Berill Shero
szerző

A rajztömb titka

Részlet / Kész

A nap még magasan járt, késő nyári sugarai cirógatták arcát. Óvatosan visszahelyezte a poharat a kis asztalkára, tekintete elrévedt az alig pár méterre lévő folyó túloldalára, egy darabig követte tekintetével a messziben úszó hajókat, majd fejét a támlára hajtva csukott szemmel merengett.
Azon gondolkodott, mi legyen a következő rajza. Élvezte, ahogy a nap végig simít arcán, s talán még mosolygott is. Nem tudta mennyi idő telt el azóta, hogy behunyta a szemét, de meglepődött, mikor kinyitotta.

Előtte a fövenyen egy piros ruhás kislány bőszen lapátolta a homokot virágmintás vödrébe. Remélte, mire vissza ér a rajztömbjével a kis tündérkét még ott találja. Már meg volt az elképzelése mit vet a papírra. Az eddigi tájképeket, uszadék fákat, parti köveket felváltja a homokozó leányka.
Sebesen fogott a rajzoláshoz, az oldalak sorra teltek be, mintha önkívületben rajzolt volna, nem emlékezett rá mikor kezdett hozzá, s mikor fejezte be. Arra eszmélt fel, hogy a nap helyett a hold világít gyérülő fénnyel, a lányka már régen messze járhatott, rá ólmos fáradtság telepedett. Az élénkülő szélben fázni kezdett, felkapta a tömböt, sietve indult meg a parti lak felé.

Nem emlékezett arra sem, mennyit aludt, vagy, mikor zuhanyozott le, és hirtelen azt sem tudta mikor felébredt, hogy milyen nap van. A rajztömb az ágyánál hevert becsukva. Lekászálódva véletlenül rúgott rajta egyet, majd a fürdőszobába indult. A rajztömb a komód alatt landolt, épp csak a sarka kandikált ki nem túl feltűnően.

Ma a rendőrkapitánnyal volt egy megbeszélése. Fontosnak tartotta megismerni a régió vezetőit, akikkel később szorosabb együttműködést remélt. Asztalán egymás hegyén-hátán hevertek a különböző protokolláris rendezvényekre szóló meghívók, feljegyezte magának, a mai napon még el kell döntenie, melyik meghívásnak tud eleget tenni a feszes programja mell

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1