A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Nehéz orvosnak lenni a XVI. században, hiszen szűk a határ a tudomány és a boszorkányság között, legalábbis a köznép szerint. Főhősünknek azonban meg kell állnia a helyét a király udvarában, és munkáját még az sem segíti, hogy nőnek született.

Schlakker Anna
szerző

A király orvosa

Részlet / Piszkozat

Apám 1510. szeptember 25-én halt meg. Halálát a munkája és megrögzött hite okozta, miszerint a törökök ismét háborút indítanak ellenünk. Nagyszerű kovács volt, a környékbeli urak mind nála rendelték meg fegyvereiket, vagy patkoltatták meg lovaikat. Szép kis vagyont gyarapított, ám mindezt nem tudta kiélvezni a rengeteg munka miatt. Amikor nem volt megrendelés, ő nem pihent. Folyamatosan kovácsolta a kétélű kardokat, vérteket, kopjákat, buzogányokat és tőröket, hogyha eljönnek a törökök, a Magyar Királyság még felkészültebb lehessen. Éjt nappallá téve a kovácsműhelyében dolgozott, szinte csak aludni járt haza, ha tehette volna, még vasárnap is a vasat ütötte volna.

Megszállottsága a nándorfehérvári diadal óta tartott. Nagyapám a  vár műhelyében szolgált a csata alatt, s mikor már fogytak az emberek, ő maga is a katonák közé állt. Így, az akkor tizenhat éves apámnak kellett egyedül biztosítania a fegyverek utánpótlását.

A győzelem után a szomszédos királyságok fellélegzett, hiszen a magyaroknak sikerült megállítani a törökök terjeszkedését. Apámat azonban nem lehetett eltántorítani véleményétől. Szerinte egy ilyen erős és hatalomra éhes birodalom feje nem áll meg egyetlen elvesztett harc után. Így ő szorgalmasan készült a következő háborúra.

Azonban má

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1