A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
1 Ötös

Egy lila kesztyű, amely életeket változtat meg.
Zoli, a fiatal férfi kutyasétáltatás közben egy lila kesztyűt talál, benne a Krémes nevezetű cukrászda lógójával ellátott szalvétával. A papírdarabkán pedig egy telefonszám ékeskedik. A férfi tárcsázza is a számot. Ám, amit ekkor lát, arra nem számított: A telefonja kijelzőén az áll, hogy „apu”. Mit keres az apja telefonszáma egy női kesztyűben? Zoli elmegy a cukrászdába, és megtalálja a kesztyű gazdáját, egy rendkívül csinos fiatal hölgy személyében, aki ott dolgozik. Rövid ideig nem történik változás, de pár nap elteltével apja nyugtalanná válik, néha később ér haza. Fia tudja, hogy ennek nem a munka az oka. De hogyan leplezze le apját és szeretőjét? Egyszerűbbé válik a helyzete, amikor apja és anyja egy kettesben eltöltött vacsora után beszélni kívánnak fiúkkal. Ekkora már az édesanyja tud mindent…. Jóval többet, mint maga Zoli.

Megláttam egy eldobott ruhadarabot az utcán, és beindult a fantáziám. 2017 tavaszán írtam.

Adri V.
szerző

A kesztyű

Részlet / Kész

Zolinak az átlagosnál is jobban esett a kora esti séta, mélyen szívta magába a tavaszillatú levegőt. A huszonnégy éves férfi fél éve diplomázott, és pár hónapja dolgozik a bankszektorban. Úgy érezte, ennyire nehéz napja talán még sosem volt. Nem stimmeltek a kimutatások, csúszott a határidőkkel, és a főnöke is türelmetlenül viselkedett. Alig várta, hogy Bohóccal, a kis tacskóval sétáljon egy hatalmasat. Épp a gondolataiba merülve lépegetett, szeme előtt számok cikáztak, amikor Bohóc egy ruhadarabot szaglászott. A férfi közelebb lépett, és elvette a kutyától a tárgyat. Egy lila színű, kövekkel kirakott elegáns női kesztyű volt, amin Zoli szeme is megakadt. „Valakinek biztosan hiányzik, mert elég szép darab”. Ahogy kezében tartotta, érezte, hogy valami lapul benne. Mivel Zoli hajlamos volt rémeket látni, megfordult a fejében, hogy ez a szép kesztyű csaliként szolgált, és elképzelhető, hogy mérget rejtettek el benne. Hamar bebizonyosodott, hogy fantáziája ismét nagy szárnyakon repkedett, hisz csak egy szalvétát rejtett a kesztyű. Ahogy alaposan szemügyre vette, látta, hogy telefonszámot írtak a szalvétára. Biztosra vette, hogy a kesztyű, annak minden tartalmával együtt valaki számára fontos lehet. A szalvéta lógója mutatta, hogy az a Krémes cukrászdából származik. Első ötletként az villant Zoli eszébe, hogy besétál a húszpercnyire található cukrászdába, és ott érdeklődik, hogy valakinek nem hiányzik-e. Kézenfekvő megoldásnak tűnt, hisz a városban az egyetlen cukrászda volt, ami ezt a nevet viselte. Második gondolatként felmerült benne, hogy felhívja a telefonszámot, bízva abban, hogy a vonal másik végén tudnak segíteni.
Hazatérve, elmesélte édesanyjának az érdekes esetet, aki szerint egyszerűbb megoldás, ha felhívja a számot. Amennyiben nem jár sikerrel, még mindig ellátogathat a cukrászdába.
Zoli tett-vett, vacsorázott, é

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1