A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kit öl meg a szerelem? Bele lehet-e tébolyodni? Milyen játékot űz az elme? Válaszokat ne keress a kérdésekre, csak hagyd, hogy magával sodorjon a történet.

2017. július

Berill Shero
szerző

A fehér ruha

Részlet / Kész

Egy sötét szobában ülök és fogalmam sincs, hogy kerültem ide. Egy gumilabda van alattam, megnyugtató, ahogy ütemesen himbálom magam rajta. Ha megunom, átülhetek az ágy szélére, s ott is lóbálhatom a lábamat, nem ér a földre. Vicces. Pont, mint gyerekkoromban. Lehet, újra gyerekké váltam?

Koromfekete éjszaka van. Ezt jobban szeretem, mint amikor az ablakon vékony sugarakat rajzol a nap. Régen szerettem arra ébredni, ahogy a napfény megcirógatja az arcom, de mostanában a sötétség a barátom. Nem emlékszem, mennyi idő telt el azóta, hogy ide hoztak.

Az ebédem, vagy a vacsorám tálcán, a szoba közepére téve. Nem vagyok éhes, de eszek pár falatot. A szoba akkora, hogy hét lépéssel elérem a falat. Az ajtó öt a másik irányba. Előtte van a mosdó. Tükör nincs, csak egy mosdótál és a wc. Ha ráülök, az ajtó helyén kilóg a lábam. Zuhanyozni néhány naponta visznek. Semmi nincs a helyiségben, amivel kárt tudnék tenni magamban. Az ágy lebetonozva, a matrac és az ágynemű mozdíthatatlan. Az egyetlen mozgó tárgy a labda. A fogkefém hiányzik. A megnyugtató mozdulatok, a fogmosás rituáléja. Ismét a labdán ülök. Ma könnyen jönnek a képek.

A férfi alakja, mintha fölém tornyosulna. Nem bántani akar, a karjába kap, ágyba visz és csókol, ahol ér. Kacagok, hátravetem a fejem és mélyen a szemébe nézek. Gyön

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1