A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Márciusban ismét írótanfolyam kezdőknek!

Magyar Irodalmi Ház

2017. január 18.

A Magyar Íróképző tanfolyamán három nap alatt megtanítjuk Önt írni? Szó sincs róla. Sem fotós, sem szakács, sem agrármérnök nem lesz Önből három nap alatt. Író sem. De ha Ön érdeklődik az irodalom és az írás iránt, szívesen képezné magát, netán saját könyvről álmodik – nálunk a helye. Mindegy, hogy hobbiból alkot vagy az írói pálya vonzza. Jöjjön hozzánk akkor is, ha a munkája követeli meg Öntől a választékos írást.

Márciusban ismét írótanfolyam kezdőknek!

A Magyar Íróképző tanfolyama

Időpont: március 23-25.
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel, 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.
Ár: 39.500 Ft (A Magyar Irodalmi Ház regisztrált szerzői ebből 25%-os kedvezményt kapnak.)
Részletek, tematika, jelentkezés: http://www.irokepzo.hu

Három nap alatt megtanítjuk Önt írni? Szó sincs róla. Sem fotós, sem szakács, sem agrármérnök nem lesz Önből három nap alatt. Író sem.
De ha Ön érdeklődik az irodalom és az írás iránt, szívesen képezné magát, netán saját könyvről álmodik – nálunk a helye. Mindegy, hogy hobbiból alkot vagy az írói pálya vonzza. Jöjjön hozzánk akkor is, ha a munkája követeli meg Öntől a választékos írást.
Mert eligazítunk: kontextusba helyezzük az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, szerzői jutalékostul. Módszert adunk: ellátjuk tanáccsal, miképp vágjon bele egy-egy munkába, s miképp haladjon – legyen szó fantasy regényről vagy orvosi szakkönyvről. Másképp szólva: miképp formálja kézirattá a gondolatait.
A bátrabb jelentkezők előzetesen beküldhetik írásukat, novellájukat, regényük egy részletét (max. 3000 karakter), hogy azt megvizsgálhassuk - aztán a tanfolyamon hozzácsapjuk szakmai véleményünket, javaslatunkat. Nyugi, írásának élveboncolását eddig minden résztvevőnk túlélte.
A tanfolyamon elmélkedünk afféle irodalmi jószágokról, mint mondatok, bekezdések, címek, cselekményvezetés, karakterek, párbeszédek. Elmondjuk ezekkel kapcsolatos legfontosabb észrevételeinket. Inspirálunk. Ha eddig volt kedve írni, a tanfolyam után pláne lesz. Intünk is: mely hibákat, csapdákat kerülje. Sokat nevetünk. Tucatnyi alkotó egy helyen, persze hogy nevetünk.
Ám ami a legfontosabb: tanfolyamunkon az irodalmi teendőket projektszemlélettel ötvözzük. Ön felvértezve távozhat tőlünk, határozottan, összeszedetten léphet majd a könyvek birodalmába. Három napra ez nem is kevés.
Közel négyszáz hallgatót köszönthettünk eddig, s mindahányan elégedetten távoztak. Ön sem fog csalódni. Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak, az első sikereken, netán kudarcokon átesetteknek, gyerekkönyvben, ismeretterjesztő kiadványban vagy regényben gondolkodóknak. Alkotni vágyóknak.
Fontos: a tanfolyamok párbeszédesek, a résztvevők bátran kérdezhetnek, feltehetik speciális kérdéseiket, kikérhetik az előadó véleményét, és saját művek (szemelvények) rövid elemzésére is sort kerítünk. Sőt, ha elkészült a műved, segítünk a megjelentetésében.
A tanfolyamot eddig minden alkalommal megtartottuk - és ezután is megtartjuk.

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1