A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kis Könyves Éj

Kis Könyves Éj

2017. április 10.

Kis Könyves Éj – Független könyvesboltok éjszakája 2017. ÁPRILIS 21. - péntek

Kis Könyves Éj

2016. április 21-én immár hatodik alkalommal ünnepli az ország független könyvesboltjainak sokszínűségét, gazdag és válogatott kínálatát, minőségi szolgáltatásait. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy  könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind a kis könyvesboltokkal ünnepelhet.

 

Ezen a napon kora délutántól éjfélig közel 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez saját stílusához illő kulturális programot a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal partnerségben. A korábbi évekhez hasonlóan, 2017-ben is számos kulturális intézet csatlakozott a rendezvénysorozathoz: a Camões Intézet, amely Ricardo Fonseca Mota portugál írót hozza vendégül a Massolit könyvesboltba, továbbá a Francia Intézet, amely két vendéget is elhoz: Vincent Cuvellier – a nagysikerű Emil sorozat és az „Amikor először megszülettem” c. könyvek szerzőjével két helyszínen (a Latitude és a Kéteegér könyvesboltokban) találkozhatnak, míg a nagysikerű elsőkönyves Olivier Bourdeaut-val fordítója, Tótfalusi Ágnes készül egy izgalmas beszélgetésre. A Lengyel Intézet idén is a Gdansk Könyvesboltban vendégeskedik, így itt az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként Magyarországra érkező Ignacy Karpowicz-cal, a kortárs lengyel irodalom kiemelkedő egyéniségével  is összefuthatnak a az érdeklődők, hogy a szerző Magyarországon megjelenő második könyvéről beszélgethessenek. Az ingyenes programok között korunk neves magyar és külföldi szerzőivel találkozhatnak az érdeklődők: Sirokai Mátyás és Dunajcsik Mátyás együtt zenélnek és olvasnak fel az Írók Boltjában, az éj kései óráiban Závada Pállal beszélgethetnek a Két Egér Könyvesboltban, Bolla Zoltántól a magyar art deco művészetével ismerkedhetnek a Láng Tékában. Marék Veronika, Berg Judit és Boór Andrea Az élet nem lányregény! címmel meghirdetett programon arról fognak diskurálni hogyan változott a világ, a város, a nyelv, a szerelem... a Gellért téri Pagonyban, majd Sepsi László Ördögcsapás c. könyvének bemutatóján vehet részt a kitartó nagyérdemű. Eközben a Pozsonyi Pagonyban Harcos Bálint mesekönyvíró és spanyol illusztrátora Cristina Quiles mutatkoznak be legújabb mesekönyvükkel egy kreatív foglalkozás keretében. A vallási témák iránt érdeklődők is találhatnak megfelelő helyet: a Benedictinus és a D18 könyvesboltok várják őket izgalmas bemutatókkal és elmélyült eszmecserékkel. Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések,  irodalmi kvízjáték, jelnyelvi bemutató, versdiszkó, képregényrajzolás, flaszterkoptató játék és vasúttörténeti kalandozás, versíróverseny, színházi közönségtalálkozó, ékszer- és hangszerkészítés, utazó planetárium, rímkereső bujócska, memóriajáték, meseimprovizációk, utcabál, társasjáték-party, bórkostolás színesítik a Kis Könyves Éj programkínálatát. És mindez nem csak Budapesten zajlik, hanem legalább ugyanannyi vidéki helyszínen: Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Sopron, Szentendre, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs, Nagykovácsi kicsi, de annál népszerűbb és szerethető kis könyvesboltjaiban.

 

A résztvevő könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják.

 

Sajtókapcsolat

Kósa Emőke és Bálint Virág

E-mail: kiskonyvesej@gmail.com

Tel: +36 30 6161063

 

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1