A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Barlabássy Ágostont a Kakasvári Kapitányság felügyelőjét ezerkilencszázharminckettő egyik hideg őszi hajnalán egy elvágott torkú fiatalember holttestéhez riasztják a Kakas folyó partjára. A holttest személyazonossága ismeretlen, szájában egy kártyalapot találnak a cigánykártyából. Az első következtetések levonása után ezen a vonalon indul el a nyomozás Ám ez csak a kezdet!

A csapat, Bodó Jenő, Klein Ábris, Komlós Géza detektívek, Bartos János bűnelemző és Tóth Katica írnok, Barlabássy vezetésével lassan felgöngyölítik a szálakat. Kiderült, hogy Kakasváron miért nem lehet marhapörköltet kapni, és hogy az Ipar Vendéglőnek új séfje van, akit Balatonszemesről a Kistücsökből csábítottak át. Megismerjük Sáfrány apót az orgazdát, Bicegős Gizit, aki egy kiváló cafka és poharakat eszik.

A Barlabássy által kitalált és bevezetett új módszer rámutat, hogy csak egyetlen ember volt, aki valamilyen módon minden szereplőhöz kapcsolódott, és mindenről tudott. Bartos János beleszeret Tóth Katicába, Barlabássy pedig kénytelen beismerni magának, hogy az ügy egyik fontos tanúja nem hagyja hidegen. Az ügy végeztével randevúra hívja.

 

Könyvek tekintetében gyermekkorom óta nagyfogyasztónak számítok. Olyan könyveket szeretnék írni, melyeket szívesen olvasnék magam is. Imádom a régimódi detektívtörténeteket, ahol nincsenek térfigyelő kamerák, számítógépek, DNS analízis, csak a logika, a talpalás és a beszélgetés. Ez a világ számomra sokkal emberibb, kedvesebb, illatosabb. A Kakasvári történetek megalkotásakor arra törekedtem, hogy ez az emberközeli hangulat megérintse az olvasót, hogy figuráim szerethetőek legyenek, hogy legyen az írásnak íze, szaga.  Még a tetteseknek sem kell mindig feltétlenül gonosznak lenniük. A magam módján én mindegyiket szeretem.

Párkányi Zoltán
szerző

Kakasvári Történetek első rész

Kapzsiság

Részlet / Kész

 

Párkányi Zoltán

 

Kakasvári történetek

első rész

Kapzsiság

 

I.

Detektív vizes cipőben

 

Ezerkilencszáz-harminckettő novembere cudar időt hozott. Ezen a kellemetlen, rideg hajnalon, senki emberfiának nem lett volna kedve a Kakas folyó partján gázolni a térdig érő harmatos fűben. Barlabássy Ágoston detektívfelügyelő is ezek közé az emberek közé tartozott, ám neki hivatali kötelessége volt, hogy helyszíni szemlét tartson annál a holttestnél, amit a folyó partján találtak hajnalban.

A Kakas egy mocsár lecsapolásával lépett elő kanálisból folyóvá, de ha erősebben nekifutott, egy sánta kutya is átugorhatta volna. Voltak évek, amikor a heves esőzések következtében kilépett a medréből és a környező, alacsonyabban fekvő utcákat elöntötte a sáros víz, folyónak nevezni mégiscsak túlzás volt. Arra a kérdésre, hogy Kakasvár városa kapta-e a nevét a folyóról, vagy éppen fordítva történt a névadás, senki nem tudta a választ. Mindenesetre a kis túlzással folyónak nevezett víz nem folyt át a városon, hanem a vasúttal párhuzamosan futott a város szélén, elválasztva azt a Donnától és a széljárta Birkás hegytől.

Barlabássy megállt egy pillanatra, hogy meggyújtsa a pipáját, de a nyirkos levegő miatt a dohány nem akart izzásra kapni. Elsziszegett egy káromkod&aacu

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1