A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

"Aki komolyan azt gondolja, hogy egy 12 esztendős fiúnak nincs az égvilágon semmi komoly gondja, az vagy felnőtt, vagy lány.."

Donnert Károly
szerző

Varázslat a VI.b-ben

Teljes mű / Kész

 

Varázslat a VI. b-ben

 

 

Aki komolyan azt gondolja, hogy egy 12 esztendős fiúnak nincs az égvilágon semmi komoly gondja, az vagy felnőtt, vagy lány- mormogta magában szomorúan az egyik este Szalai Andris, álmatlanul forgolódva ágyában.

 

Ez a két féle ember ugyanis az, aki nem tudja még elképzelni se talán, hogy milyen bánat és keserűség például az, ha egy kislegénynek, aki mindenáron be szeretne kerülni az iskola foci-válogatottjába, ez a nagy szíve vágya sehogyan sem akar teljesülni. Mert hogy Pali bácsi, a tornatanár azt mondta neki tegnap : „ – Nézd, Andriskám, tudom én jól, hogy ha nincs tétje egy meccsnek, akkor nagyon ügyes, nagyon jó kis kapus vagy te. De azt meg neked kell tudnod, hogy valahányszor egy másik iskola válogatottjával játszunk, akkor a nagy akarattól mindig teljesen lebénulsz, és úgy mozogsz a kapuban, mint egy bádogember. Már pedig most vasárnap feltétlenül le kell győznünk a Kazinczysokat, ha meg akarjuk nyerni az Önkormányzat kupáját. No hát, látod, ezért véd helyetted most majd a Wágner Sanyi…!”

 

És ez még nem is a legnagyobb gond persze. Mert a legnagyobb gond kétségtelenül a Balogh Zsófi. Az a karcsú, szőke, mindig vidám és mindig mosolygó, meseszép kislány, akinek a szívébe, a jóindulatába még sokkal, de sokkal jobb dolog volna bekerülni, mint a Pali bácsi válogatott focicsapatába. Erre tessék, mi tört&ea

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1