A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Az út hosszú, a nyár forró. A nő kocsival hazafelé tart tízéves unokahugával, aki egyhetes nyári szünetét tölti majd nála. Meglepetést tartogat a kislánynak, ami csak akkor derül ki, amikor megállnak egy rövid fürdőzésre az út mentén fekvő tónál.  A kánikula szinte elviselhetetlen, alig várják, hogy a hűsítő vízhez érjenek. Önfeledten merülnek el benne, és nem sejtik, hogy a fürdőzés után milyen megpróbáltatás várn rájuk.

Szabó Ilona Valéria
szerző

Szabad strandon

Teljes mű / Kész

A kocsi belsejét betöltötte a zene, amelynek szövegét néha folyamatosan, néha el-elakadva, lelkesen együtt énekelték a jól ismert pop sztárral:

„Van egy ország, ahol álmomban jártam…”

Szép kis repertoárjuk volt már magyar popzenéből. Mona  kezdte el gyűjteni, hogy gyorsabban teljen az idő a hosszú úton, amikor unokahúgát, Vivit havonta egyszer felhozza magukhoz hétvégére. A gyűjtemény egyre szaporodott, de mint az első szerelem, a legelsőként felvett szám maradt a közös kedvencük, azt egyszer sem hagyták volna ki. Mona gondolatai elkalandoztak éneklés közben. A meglepetésen gondolkodott, amit a kislánynak tartogatott.

A nyár eddigi legforróbbnak jósolt napját a kocsi klímája elviselhetővé tette, de kint lelassult az élet, néptelenek voltak az utcák ,  és szikkadtan kókadozott a táj, nedvesség után sóvárogva. Vágyakozva gondolt a bőrét simogató hűs vízre. Felidézte legutóbbi fürdőzéséből az ezüstösen vibráló vízfodrok remegését, a naplementét, ahogy a hegygerincről búcsúzó narancssárga korong még megmutatta erejét, és fényét rávetítette a tóra, tűzvörösben izzó fénysávval kötve össze a két partot. Aztán az aranyhídon integető sötét sziluettet magáról a nagy illúziókeltőn, a Facebookon, ahol az élményt szerette volna megosztani, de persze csak a fot&oac

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1