A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Borinak születése óta hiányzott a bal alkarja, de volt egy műkarja, aminek még az ujjait is tudta mozgatni. Matyi nagyon rosszul látott, neki is vastag szemüvege volt, akárcsak a cicájának, Mircinek. Tappancsnak pedig, Bori tacskójának hiányzott a két hátsó lába, és két kicsi keréken gurult. Ők négyen humorral és jó szívvel szerelik le a suliban az őket csúfolókat.

A Napos Oldal Alapítvány "Ismerj meg és fogadj el!" pályázatára készült. 2018 második felében adják ki e-book formájában. Ez egy rövidített verzió.

Zakar Zoé
szerző

Robot Bori és a Csudajókedv

Részlet / Kész

A szemüveges Mirci cica mindig szorosan kis gazdija mellett járt. Matyi nagyon rosszul látott, neki is vastag szemüvege volt, akárcsak a cicájának. De ez semmiben sem akadályozta a két barátot. Ma is együtt mentek iskolába. A sarkon már várta őket Bori és Tappancs. Matyi legjobb emberbarátja Bori volt. Borinak születése óta hiányzott a bal alkarja, de volt egy műkarja, aminek még az ujjait is tudta mozgatni. Bori apukája mérnök volt, és ahogy nőtt Bori, úgy tervezett neki egyre nagyobb robotkarokat. Matyi néha irigyelte Borit, mert igazi szuperhősnek gondolta, és roppant büszke volt barátjára, és Tappancsra is, aki Bori hű kísérője volt.

Tappancs különleges kis tacskó volt okos barna szemekkel. Pár hónapos korában baleset érte, elütötte szegényt egy autó, és emiatt nem volt meg a két hátsó lába. De mivel Bori apukája - ezt már tudjátok - mérnök volt, a kis tacskóról sem feledkezett meg. Tervezett neki egy keretet, két kicsi kerékkel. Így Tappancs is éppen úgy tudott szaladni, mint más tacskótársai.

„Nem látsz a szemedtől, Szemüveges!?” – kiabált Matyira a lépcsőfordulóban a Holdfény Általános Iskola leghangosabb lánya, Nana, és a vállával picit meg is lökte a megszeppent Matyit. Mirci pedig szomorúan nyávogott egyet, hiszen ő pontosan látta, hogy a hangos Nana direkt ment neki Matyinak.  Pedig Matyi mindig olyan óvatosan ment a lépcsőkön, meg az iskola folyosóján is, n

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1