A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Sokféle ember, sokféle küzdelem létezik. Abban viszont azt hiszem, egyetérthetünk: a gyermekért folytatott küzdelem a legnehezebb, a legfájdalmasabb. Ha nincs fogantatás azért, ha van, azért – mert egy gyermek sokféleképpen elveszíthető. A felnőttek közötti játszmák és csaták – amelyek a gyermek körül folynak – legtöbbször esztelenek és átgondolatlanok, és e csaták áldozatai mindig a gyerekek. Lehet-e happy end egy ilyen történetben? Nos ennek megítélését az olvasóra bízom!

Az Irodalmi Rádió "Szülőnek lenni" pályázatára írtam 2017 tavaszán. 

Zsanna
szerző

Nem adom a lányomat

Na de mégis: kinek a lánya???

Részlet / Kész

"Az apa most naplót vezet. Naponta ír a kislányának, leírja benne, hogy mennyire szereti, hogy mindig rá gondol - bízva abban, hogy egyszer még megmutathatja neki. És hogy legalább néha lássa, időnként elmegy a gimnázium elé, vagy az uszodához, ahová a lánya edzésre jár. Régebben egy-egy születésnapon a régi lakásuk közelében várt rá, hogy átadhassa ajándékait. A lány ilyenkor riadtan ránézett, táskájába rejtette a kapott játékot vagy könyvet, és rohant tovább, anélkül hogy egy szót is szólt volna hozzá, vagy megölelte volna.

  • Nem adom fel. Várom, hogy egyszer eljön, becsönget, hogy azt mondja „apci itt vagyok, szeretlek, most már nagy vagyok, el mertem jönni hozzád„– mondja és könnybe lábad a szeme – Ha eljönne, ha keresne, lenne mit mondanom neki. Elmondanám mennyire szeretem, megmutatnám a neki irt naplót, hogy megértse: sosem szűntem meg szeretni irányában, hogy milyen öröm volt számomra a születése, és hogy ha majd elég nagy lesz, el kell mondanom neki egy titkot kettőnkről"  ...és ezt a titkot az elbeszélés végén az olvasó is megismerheti!
Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1