A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Valós hír volt évekkel ezelőtt, hogy egy franciaországi gyógszerkiséletben a mellékhatások miatt meghalt egy ember. Az elbeszélés két fiatal "íisérleti alany" szemszögéből mutatja be a történteket: az orvosokat akik a pénzszerzést és a szakmai sikereket előtérbe helyeik az emberekkel szemben, és a kiutat - mely jóval györöngyösebb mint a sikerhez vezető út, de mindenképpen becsületesebb.

A "függőség" témában meghirdetett pályázatra írtam 2017 tavaszán. Az írás "átlagon felüli" minősítést kapott.

Zsanna
szerző

Kísérlet Rennesben

Pozitív mellékhatás

Részlet / Kész

"...A doktornő felfigyelt Gábor szavaira, amikor a magyar fiatalokról beszélt, és megpróbálta meggyőzni kollégáit, hogy ez milyen nagyszerű: ők ugyan csak egy szorongásoldót akartak tesztelni, de ha kiderül, hogy a szer vonzalmat ébreszt a használójában, ez a mellékhatás még kapóra jöhet, csodás lenne, ha be tudnák bizonyítani, hogy az érzelmek egyszerű biológiai folyamatokkal is megmagyarázhatóak, ha megtalálnák a szerelem gyógyszerét. Felszólította a kollégákat, kezdjék figyelni a többi alanyt is, hátha másutt is jelentkezik a vonzalom és alakulnak párok!

Márkus doktor gondterhelten távozott a megbeszélésről. Számára is sok pénzt jelentett ez a kísérlet, megalapozhatta volna a jövőjét, megépíthették volna a közös magánrendelőjüket a menyasszonyával, de a lelkiismerete háborgott. Meddig lehet eltitkolni a történteket? Milyen sunyi ez a főorvosnő, hogy még előttük is titkolni akarta a bajt? A két fiatal kapcsolatában lehetséges veszélyforrást, érzelmi összeomlást lát. Tudja, hogy főnöke – a meglehetősen kiábrándult, labilis lelkiállapotú pszichiáternő - a „pozitív mellékhatástól” szakmai áttörési lehetőséget és pénzt remél: hiszen ha ilyen heves érzelmeket tud kiváltani az új szer, lehet hogy megtalálták a szív potencianövelő szerét? De ettől még nem lett jobb a ha

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1