A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

A gyerekem kinőtt a felhőtlen ovis évekből, a sulival együtt pedig megérkezett a vendég, akit bántásnak nevezünk. Ott álltunk tehetetlenül, mert minket is bántottak egykor, és fogalmunk sem volt, hogyan kell megvédeni magunkat, és most mit mondjunk a gyerekünknek. Aztán közösen rájöttünk. Ez egy kígyógyerekkel is megeshet, hogy neki is segítségre van szüksége. 

A Zűrhajó mesekötetbe szánom. A problémakör örök aktualitása miatt választottam ezt a témát.

Jóljárt Anita
szerző

Kígyó-gyulás

Teljes mű / Kész

Kavics, a pöttyös kígyó már másodjára ment el a logopédushoz, mert a suliban rögtön kiszúrták, hogy nem elég selyp. Alig tudta megformálni a sziszegős hangokat.

Amíg várakozott, körülnézett és meglátta a mellette ülő fiút. Nyolc-kilenc évesnek tippelte. Ekkor még nem tudta, hogy a fiú – akit Petinek hívnak – az R hanggal küzdött, de már csak a szó elején nem tudta tisztán kimondani. Kavics úgy érezte, hogy van bennük valami közös, de ha a farkára taposnak, akkor sem tudta volna megmondani, hogy mi. Egy biztosan: fogalmuk sem volt róla egy perccel azelőttig, hogy valaha találkoznak, és hogy szólnak egymáshoz egyetlen szót is. Arról meg főleg nem, hogy netán meg is értik egymás beszédét.

Kavics izgett-mozgott a széken. Hiába, egy kígyónak egyáltalán nem kényelmes a szék a hosszas várakozásra. Addig fészkelődött, míg a farkával kicsit hozzáért Peti kezéhez. A fiú rögtön elrántotta és felsikkantott. Kavics nagy szemekkel meredt rá. Nem is értette, mi lehet a baj, de látva a riadalmat Peti szemében, mégiscsak rájött.

– Ó, bocáss meg, ha megütöttelek. Tudod, gyakran viselkedem úgy, ahogy nekem tetsik, és közben nem vesem ésre, ha másnak az nem jó.

Peti megenyhülve fordult Kavics felé és fülelt, mert nem tudta pontosan eldönteni, hogy a kígyó tényleg beszél, vagy ő képzelődik. Mindenesetre az izg&aacu

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1