A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Visszafogott lány. Vicces férfi. Különös találkozás. Kornélnak annyira megtetszik az utcán Barbara, hogy visszafut hozzá, és a lány kezébe nyomja telefonszámát, mondván, örülne, ha a lány megkeresné. Barbi, bár nem ismerkedős fajta, üzen a férfinek. Ezután egymás életének a mindennapi részesei lesznek. Fiatalok, megértik a másikat, de "komolyabban" nem közelednek egymáshoz. Egészen addig az éjszakáig, amíg Barbara a kelleténél több alkoholt nem fogyaszt, és megkéri Kornélt: ne hagyja egyedül éjszakára. Gondolhatnánk, „megtört a jég”. De csalódnunk kell. Egyik nap Kornél bejelenti, hogy egy hétre elutazik, de nem árulja el, hová. A külön töltött hét mindkettejük számára nehéz. Nem hiába omlanak egymás karjaiba a férfi hazaérkezése után. Végre nem kérdéses kapcsolatuk, de miért érez Barbi lelkiismeret-furdalást? Miért feszült Kornél? Mindenre fény derül. A boldogság és a boldogtalanság lehetősége egyaránt adott. A folytatás pedig nem csak rajtuk múlik.

2015 nyarán egy nagyon meleg napon épp sétáltam vissza a munkahelyemre ebédszünetről, amikor odajött hozzám egy srác. Azt mondta, hogy nagyon tetszem neki, és elárulta a nevét. Megkért, hogy jelöljem be facebook-on. Nem tetszett a férfi, ezért nem jelöltem be. Egy év múlva nyáron eszembe jutott a sztori, és továbbgondoltam.

Adri V.
szerző

Furcsa találkozás

Részlet / Kész

Ébredésük után mindketten zavarban voltak. Próbáltak úgy viselkedni, mintha nem történt volna semmi, egy szót sem ejtettek az éjszakáról. Kornél figyelmeztette Barbarát, hogy szedje össze magát és tanuljon. Elköszönésük után Kornél beült a taxiba és elmerülve gondolataiban, hazavitette magát. Barbi hiába ivott meg két kávét. Arra elegendőnek bizonyult, hogy ne érezze magát álmosnak, arra azonban nem, hogy koncentrálni is tudjon. Folyamatosan az elmúlt éjszaka járt a fejében. Nem akarta, hogy komolyabbra forduljon köztük bármi is. Megijedt a történtektől, mégis mosolygott a lelke.
Az elkövetkező napokban többször is találkoztak. Hol kávézni ültek be, hol sétálgattak. Mivel kiválóan értettek a másik nyelvén, továbbra is sokat beszélgettek, azonban valami megváltozott. Feltűnően kerülték a szombati bulival kapcsolatos témát. Kornél poénjai ritkábbá váltak, mintha életvidámsága alábbhagyott volna. Barbival kedvesen viselkedett, de már nem olyan közvetlenül, mint korábban. A lány nem értette a férfi viselkedését. Megfordult benne, hogy esetleg ő hibázott valamiben. Azonban, akárhányszor végigpörgette magában a történteket, látta maga előtt Kornél gyengédségét, ahogy a szórakozóhelyen táncoltak, ahogy a szobában megcsókolta. Nem volt bátorsága bármit is kérdezni a férfitól.
A történtek után másfél héttel Kornél bejelentette, hogy egy teljes hétre elutazik, de nem mondja meg hová. Barbara rendkívül kíváncsi volt, de nem kérdezte meg, hogy „és ugyan miért nem árulod el?”. Talán mégsem állnak olyan közel egymáshoz, mint gondolta. Nem kérdezősködött, nem erőltetett semmit, csak hallgatott, és belül üvöltött a lelke.
Kornél távolléte alatt minden nap váltottak pár szót, de csak röviden. Barbinak feltűnt, hogy a férfi a szokásosnál ritkábban és furcsább időpontokban üzen rá. Borzasztóan hiányoztak egymásnak,

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1