A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

„Üdvözlet, Vigyorvárosban!” – mondta a mély rekedtes hang, és egy apró kis kecske ölelte át Bibii lábát.„Beszélő kecske!” – mondta kikerekedett szemekkel Boni. „Ne legyél udvariatlan!” - suttogta halkan Boninak Bibii, bár egy kicsit azért ő is meg volt szeppenve, hiszen sohasem ölelte át a lábát egy beszélő kis kecske.

„És beszél is a fiúkecske!” - üvöltötte Boni, ahogy a torkán kifért. Mert gyakran üvöltött ő, de csak azért, mert megszokta, hogy otthon így kell.  Náluk az volt a divat, hogy mindenki egyszerre beszél, és az eléggé nehezíti a beszédet a megértésben. "Hadd mutatkozzam be!” - kezdett bele mély öblös hangján a kis kecske. „Én vagyok A Legaranyosabb Kis Kecske az egész Univerzumban. És egyébként lány vagyok.”

„De hát mély a hangod!” – vágta rá rögtön Boni.

„Miért, a lányoknak nem lehet mély hangja? Hidd el, lehet! Na, sebaj, inkább gyertek velem, mert tudom, miért jöttetek. Szerzünk nektek Zsúfolódásgátló Szerkezetet, pont jó lesz reggel a hetes buszra, de előtte ugorjunk be a pékségbe!” – és el is indult a Legaranyosabb Kis Kecske az egész Univerzumban, a lányok összenéztek, és utána eredtek.

Egy ideje töröm a fejem ezen a testképmesekönyvön. Ez csak egy részlet belőle, vannak rövidebb, hosszabb verziói. És szeretem a kis kecskéket.

Zakar Zoé
szerző

Boni, Bibii és a Legaranyosabb Kis Kecske az egész Univerzumban

Testképmesekönyv

Részlet / Kész

Egy rózsaszín, ragadós polip közelített Boni felé, miközben hosszú, nyálkás nyomot hagyott maga után az utcán. Az egyik gumicukorszerű csápjában egy tölcsér fagyit szorongatott, és túl széles mosollyal Boni felé nyújtotta.

„Hoztam neked fagyit, mert olyan kis vézna vagy!” - mondta szörcsögő, öreg hangján. „De neked nem hoztam, mert te amúgy is pufi vagy, mindig kétszer vacsorázol.”

Ezt már Boni barátnőjének, Bibiinek mondta, aki egyébként sosem vacsorázott kétszer. Boni megigazította a szemüvegét, és akkor vette észre, hogy a nyálkás polip valójában a szomszéd néni, nem is érti, hogy nézhette polipnak.

„Köszönöm szépen, de ha a barátnőmnek nem tetszett hozni – és itt Bibiire sandított bátorítóan - akkor én sem kérem a fagyit”!

                                                              

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1