A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
2 Elgondolkodtató
Oravetz Dániel
szerző

Bhután, a mennydörgő sárkány földje

avagy a boldogság egy hely

Teljes mű / Kész

A minap nagy esemény történt. Édesapámmal közös programot szerveztünk. Régen hallottam tőle Bhutánról, ahol GDP helyett a Bruttó Nemzeti Boldogságot mérik. Kivételes kegyben lehetett részünk, ugyanis kisvárosunkba látogatott a Bhutáni Baráti Társaság, és egész estét betöltő előadást tartottak. Sok érdekességet tudhattunk meg a messzi boldogság földjéről. Ugyanakkor engem már az is boldogsággal töltött el, hogy apámmal együtt kimozdultunk, mert korábban erre csak kivételes esetekben volt példa.

Aznap este szakadt az eső, de ez minket egy cseppet sem hátráltatott. Nedves ernyők alatt ki-ki a párjával összebújva közelítette meg a helyszínt. Az óvárosi rész egyik legszebb épületében, a Dubniczay-palotában tartották a rendezvényt, a „Csend napok” rendezvénysorozat részeként. Érdekes volt a keresztény kultúrkörben látni a buddhista témájú klubot. A pici teremben otthonosan érezhettük magunkat, ahol színes programfüzettel és a mennyezetről karcsún ereszkedő kristálycsillárral adták meg az est eleganciáját.

A szervezők sokat ígérő dorong játékkal oldották a feszültséget. Kellemes érzések járták át a lelkünket, mintha egy messzi tájra repített volna bennünket ez a nem mindennapi zene. S amikor már a megjelentek nagy része mosolygott, kezdődött az előadás.
Először meglepő módon magázva kezdett az előadó, majd néhány mondattal később váltott a témához sokkal közelebb álló tegező üzemmódra. Ekkor kezdtem megnyugodni, hogy mégis jó helyen járunk.

Megtudhattuk, hogy Bhután egészen a közelmúltig királyság volt. Az utazó felfedte előttünk; rendhagyó módon a bhutáni király önmaga kezdeményezte, hogy írjanak ki választásokat. Magától mondott le a hatalomról és a nép kezébe adta a vezetést. Úgy érezte, hogy követnie kell a világban a trendeket s az a cél vezérelte, hogy még boldogabb legyen a népe.
S vajon hogyan rea

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1