A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Vica apja egy messzi iparvárosba jár dolgozni, és csak a hétvégére jön haza a családjához, olyankor mindig hoz valami ajándékot a kislánynak. A nyári szünetben egyszer magával vitte az apja, és amíg ő dolgozott, Vica a házinéni fehér kuvaszkutyájával, Ancsával játszott az udvaron. Nagyon megszerette a vastagbundás kutyát, szomorú volt, amikor a nyaralás végén el kellett válni tőle. Otthon nem voltak kisállataik. Majdnem egy év is eltelt, amikor apja váratlanul megkérdezte, hogy még mindig szeretne-e egy kiskutyát? Aztán hiába faggatta apját, az csak rejtélyesen mosolygott. Most Vica az állomáshoz készült kimenni elé, és nagyon izgatott volt, hogy vajon ezúttal mi lesz az ajándéka?

Szabó Ilona Valéria
szerző

Az ajándék

Teljes mű / Kész

Vica már alig várta, hogy indulhasson végre az állomásra Apu elé. Két hete már csak erre gondolt, a szombatra, amikor Apu hazajön majd az ajándékkal.

Vajon tényleg hozza? Nem felejti el, hogy megígérte neki? Nem jön közbe váratlanul valami, ahogy a felnőtteknél gyakran előfordul? Nem, Apu nem szokta elfelejteni, amit megígér, nyugtatgatta magát.

Apu kéthetente szokott hazajárni, messze van a munkahelye, hosszú az út a kis faluig a határ szélén, át is kell szállnia, ezért nem jön gyakrabban. Amikor hazajön, mindig hoz valami ajándékot Vicának. Nem különleges ajándékot, csak olyat, ami a kis faluban különlegességnek számít. Például szendvicset. A faluban nem szoktak szendvicset enni. Esznek frissen kisült, nagy karéj kenyeret kacsazsírral, még melegen. Igaz ugyan, hogy ezt már csak a szomszédban, Anna néninél lehet enni, ő még kemencében süti, és mindig vág egy nagy karéjjal Vicának, amikor az kenyérsütés idején véletlenül ott lábatlankodik az udvarukon. A többség már a boltból veszi a kenyeret. Általában délután érkezik a sarki boltba, ami akkorra már megtelik asszonyokkal, és legalább harmincan várnak a friss, még meleg kenyérre. Vica esetlenül álldogál a bejáratnál, a pult közelébe sem tud jutni, igaz, nem is próbálja. Neki biztosan nem jut majd kenyér, és akkor Anyu mérges lesz. De Erzsike néni, a boltos, észreveszi a

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1