A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Esküvő, mulatság, majd a menyasszony váratlan eltűnése.
A történet Tina és Krisztián vidám lakodalmával kezdődik. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, amikor a vőlegény barátai - követve a Magyarországon kedvelt hagyományt - elrabolják a menyasszonyt. Tinát egy húsz kilométerre fekvő határ menti szórakozóhelyre viszik. Később tudatják a vőlegénnyel, pontosan hol találja kedvesét, akit a tradíció szerint ki kell majd váltania. Azonban mire a vőlegény megérkezik, a menyasszony eltűnik. Tina ugyanis, miután a szórakozóhelyen találkozik egykori nagy szerelmével, Erikkel, egyenesen Angliába szökik vele. Ösztönösen dönt, a szenvedélyes szerelem reményében utazik külföldre, amit meg is kap. Egy kis időre…
Másfél év elteltével utazik haza, mert beszélnie kell Krisztiánnal. Vajon ezután itthon marad, vagy visszatér Angliában hagyott szerelméhez? Kérdéses, hogy hármójuk közül kik kerülnek ki igazán boldogan ebből a kavalkádból.

Ezen a nyáron (2016) egyik éjjel szembejött velünk egy menyasszony, férj nélkül, haverokkal.
Feltételeztem, hogy épp megszöktették. Innen az ötlet, hogy írjak egy nem hagyományos menyasszonyszöktetésről, ahol az ara valóban eltűnik, és nem tér vissza. Megírtam még ezen a nyáron, pontosabban próbáltam szavakkal megörökíteni az ötletemet. Bármilyen kalandos, nem ilyen esküvőt kívánok magamnak :)

Adri V.
szerző

A menyasszonyszöktetés

Részlet / Piszkozat

Szól a zene, mindenki vidám, fogynak az italok. Most már Tina és Krisztián is felszabadultan táncol, mosolyog. Nagy napjukon minden a tervezetteknek megfelelően alakult: megható szabadtéri polgári és rövid templomi esküvő, jó kedvű vendégek, fantasztikus hangulatú lakodalom. A mulatságnak pedig még közel sincs vége, hisz még este tízet sem ütött az óra. A lakodalom helyszíne egy tágas, ízlésesen berendezett csárda, ahol hatalmas tér áll rendelkezésre a táncolni vágyók részére. A választás azért esett erre a csárdára, mert közel található Tina szülői házához, és a család akárhányszor megfordult itt, mindig elégedetten távozott.
A párt a 28 éves Tina és a 32 éves Krisztián alkotja. A menyasszony szép hosszú, barna haja loknikban omlott a vállára, kecses alakjához egyszerű szabású, de tökéletes menyasszonyi ruhát választott. „Igencsak tetszetős menyecske” –jegyezték meg többen is a násznép tagjai közül.
Tina életvidám, mosolygós lány, aki szinte minden kérdésben az érzéseire hallgat. Így történt az esküvővel kapcsolatban is. Nem zavarta, hogy csak két éve ismerik egymást Krisztiánnal és az sem, hogy csupán fél éve élnek együtt. Amikor Krisz megkérte a kezét, ő azzal a feltétellel fogadta el a gyűrűt, hogy nem kíván hosszú ideig jegyben járni, minél előbb esküvőt szeretne. A vőlegény magas, szőke hajú, kék szemű férfi, ahogy Tina szokta kifejezni „igazi hercegtípus”. Krisztián a párjánál jóval megfontoltabb ember. Többször is megkérdezte barátnőjét, biztos-e döntésében a házasság időpontjával kapcsolatban. Miután a nő ezt minden alkalommal megerősítette, Krisz – aki egyébként minden porcikájával szerette Tinát –örömmel vette feleségül. Kapcsolatukban ő bizonyult a racionálisabbnak, melyre a lány álmodozó természete mellett szükség is volt.
- Eladó a menyasszony! – kiáltott fel többször

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1