A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

"Egyszer, egyszer, a sötét szobában halkan elsétálva e zöld fa mellett én is ezt a varázslatot éreztem. Ez a legjobb szó rá: varázslat. Egy beteljesülésre való álom, a Karácsony a földi Mennyország, amikor egy napra mindenki részese lehet a világon túli csodának."

 

"Beszélgetések, találgatások, hogy vajon mi lesz majd a fa alatt, délután öt óra. Még-egy két utolsó szelet bejgli, aztán talán már nemsokára indulhatunk. Fél hat körül a csengő megszólalt, és akkor olyan izgatottság lepett el, amit nehéz szavakban leírni."

Októberben már néha-néha megérinti az embert a közelgő Karácsony szele. Elhatároztam hát, hogy megírom a régebbi Karácsonyaim történetét.

Fülöp Ádám János
szerző

A Csoda Angyala

Karácsony otthon

Teljes mű / Kész

„A vidéki, aki a hazáról kezd beszélni, az előbb-utóbb a szülőföldre, a "szűkebb pátriára" lyukad ki: egy falura és leges legvégül egy udvarra, onnan a konyhán át egy kétablakos szobára, amelyben anyja nyelvét megtanulta. Vagyis öntudatlanul újraéli visszafelé egy szó történetét, ízleli az ősi pillanatot, amidőn a ház és haza egy dolgot jelentett.”

Illyés Gyula

Történetünk réges-régen kezdődik, a távoli Mecsekben, ahol egy sötét és csöndes ház, lehunyt szemekkel a kora hajnali szürkeségben várja, hogy valaki fényt vigyen belé. Már hónapok óta üres, csak néhány légy zümmögése szakítja meg a kopár falakba zárt dermedt csendet. A bútorok most pihennek, a függöny a szobákban, az asztal, a székek is alszanak éppen. Csak az óra nem pihen. Ő még ilyenkor is serényen dolgozik, annak ellenére, hogy senki sem ellenőrzi. A falak emlékeznek még a nyárra, amikor hangos zsivaj hatotta át őket, és a hetekig tartó forróságban menedéket adtak a nagy meleg elől. Emlékeznek még a szeles, esős őszre is, a még sötétedéskor is tartó nagy játékokra, hogy milyen meleg volt a szobákban és persze a kakaó-illatú, halk reggelekre. A falak emlékeznek a tavaszra is. A húsvétra, a napfényes hajnalokra, a tojás és a szalonna hangulatos, vasárnap reggeli illatára. De most eljött a fagyos tél, és a kop&

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1