A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Céges, a farkaskutya egy telephelyen él egyedül. A néhány házzal tőle lakó nő sajnálja a kutyát és minden nap felkeresi egy kis élelemmel, néha csak jelképes mennyiséggel, hogy a kutyának legyen mit várnia. A kettőjük kapcsolatáról szól az írás.

Szabó Ilona Valéria
szerző

A Céges

Teljes mű / Kész

Csilla fázósan lépett ki a néptelen, gyéren megvilágított utcára. A nyirkos-ködös sötétből fehéren vált ki az út szélére jegesedett hóréteg. Óvatosan, a lába elé nézve a második ház felé tartott.

Szokásos esti szertartás volt ez közte és a kerítés mögött várakozó németjuhász között, amely amolyan senki kutyája volt, azaz csak majdnem senkié. A kert végéig nyúló, csarnokszerű épületben rövid ideig egy cég üzemelt, de az utóbbi években már senki sem tartózkodott ott.  Napjában egyszer láttak ugyan a szomszédok egy kocsit megállni a ház előtt, valaki megetette az ebet, aztán röviden időzött az épület belsejében, de a nap hátralévő részében már egyáltalán nem volt mozgás a telephelyen. Csak a robosztus felépítésű kan kutya őrizte továbbra is az üres portát. Csilla el is nevezte Cégesnek négylábú szomszédját.

Az esti etetés többnyire csak jelképes volt, azért találta ki, mert sajnálta a gazda és falka nélkül, egyedül élő állatot, még akkor is, ha az szemmel láthatóan jól táplált volt. Csilla gyakorlott kutyatulajdonosként tapasztalatból is tudta, hogy az emberhez szocializálódott állatnak a táplálkozáson kívül más igényei is vannak. Bármilyen furcsán hangzik is azoknak, akik kev&eacu

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1